(EFE) Agents de la Policia Nacional han detingut a València i Alacant a tres joves que simulaven ser repartidors de menjar per a entregar cocaïna i marihuana a domicili. Per a això, portaven maletes idèntiques a les utilitzades per les empreses de repartiment en les quals amagaven els estupefaents que distribuïen als seus clients.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, a València, agents de patrulla van observar a un jove que circulava en una bicicleta d’una empresa de repartiment de menjar i que, en veure’ls, va mostrar una “actitud esquiva i de cert nerviosisme”, la qual cosa va despertar les seues sospites i li van donar l’alt.

Els policies van trobar en la suposada bossa de repartiment de menjar diversos paquets embolicats en paper d’alumini que “desprenien una forta olor de marihuana”, i portava entre les seues pertinences 575 euros i una balança de precisió.

En el cas d’Alacant, els arrestats, identificats pels agents encarregats de fer complir les mesures decretades en l’estat d’alarma, portaven una “suma inusual de diners, en comparació al que solen portar altres treballadors de la mateixa activitat”.

Això va fer sospitar als policies que podrien estar aprofitant el sistema d’enviament a domicili per a distribuir substancies estupefaents.

En una segona identificació, se’ls va interceptar quan es dirigien a una perruqueria, que romania oberta malgrat les restriccions, on es disposaven a manipular la cocaïna que amagaven en un de les butxaques interiors de la maleta de repartiment que utilitzaven en el seu desplaçament.

La substància intervinguda, disposada “en roca”, anava a ser adulterada amb fàrmacs per a la seua posterior distribució en dosi.

A l’interior de la perruqueria els policies van trobar diferents útils per a pesar, mesclar, adulterar i embolicar les dosis de cocaïna, així com xicotetes quantitats de marihuana igualment disposades per a la venda. A més de 57 grams cocaïna, se’ls va confiscar 620 euros en bitllets de divers valor.

Els detinguts han sigut acusats d’un delicte de tràfic de drogues, en una actuació que s’emmarca en el dispositiu establit per a garantir el compliment de les mesures de distanciament social i per a previndre la delinqüència durant el període de l’estat d’alarma

Dades actualitzades sobre el coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat aquest diumenge que s’han donat un total de 812 altes (117 des de l’actualització d’aquest dissabte): 73 a la província de Castelló, 259 en la d’Alacant i 480 a la província de València.

A més, s’han detectat 283 nous casos positius, que eleven a 7.184 el total de casos positius, dels quals 1.901 es troben ingressats a l’hospital i 381 d’ells en l’UCI.

Dels 283 nous casos positius, 65 es troben a la província de Castelló, 68 a la província d’Alacant i 146 en la de València. A més, hi ha 4 casos que no s’han assignat encara.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 852 a la província de Castelló (244 hospitalitzats, 44 d’ells en l’UCI), 2.627 a la província d’Alacant (640 hospitalitzats i 140 d’ells en l’UCI), i 3.701 a la província de València (1.017 hospitalitzats i 197 d’ells en l’UCI). El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.179 (156 a la província de Castelló, 510 en la d’Alacant i 513 a la província de València).

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 613 defuncions en la Comunitat Valenciana: 64 a la província de Castelló, 263 a l’Alacant i 286 en la de València. Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 20.846.

D’altra banda, la infraestructura dels tres hospitals de campanya que està construint la Generalitat estarà llesta els dies 8 en el cas de Castelló, el 9 a València i el 10 a Alacant, i a partir de llavors es podrà començar amb l’equipament clínic que permetrà la seua posterior posada en funcionament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia