Hui Masies, L’Almunia i La Pelosa en el terme de Bétera

Accés per carretera del polígon “Horta Vella” a “Vall de Flors”.

Passant la torre de Bofilla a la dreta, tenim la masia Almunia (les 6 primeres fotografies).

Masia antiga i curiosa, amb grans propietats en un temps hi havia inclús casolans, després va servir com corral de bestiar, a 50 metres té com unes basses que deduïsc serien per a remullar l’espart.

La meua atenció la van captar els arcs, les runes, la “cambra” amb els seus fils per a penjar tabac, les llums i les ombres. L’endinsar-se en l’edifici és molt perillós pel seu estat.

Anem a la masia de la Pelosa (les altres cinc) i arribem continuant i immediatament després de passar el pont per dalt l’autovia, a la dreta ix un camí, pel primer a l’esquerra s’arriba a la casa.

Va ser una “gran i esplendorosa mansió” amb moltes propietats, ara és una mansió en ruïnes, cal destacar entre altres coses una bassa gran que s’usava en aquell moment per a reg, un ficus de grans mides catalogat com a arbres “monumentals”. L’entrada principal està enfront de la urbanització “Ball de Flors”.

La meua atenció és tota ella, arcs, patis, finestres, llums, ombres, colorit i com no molts grafits, alguns d’ells molt interessants. L’endinsar-se en l’edifici és molt perillós pel seu estat.

Fetes: Trípode i disparador sense fil, en les primeres 6 i la de l’entrada a la Pelosa, isso 100, les de la Pelosa isso 400 (al ser més obscura el matí i estar molt en “l’ombra”), en totes f/ 5,6, diverses preses per tema a distintes velocitats per a combinar amb Aurora HDR i després processar amb Lightroom.
Autor text i imatges: Ximo Asensi i Alemany

(Feu clic damunt de cada imatge per poder ampliar)

Imprimir article
Comenta aquesta notícia