Els treballs de construcció dels 3 hospitals de campanya “avancen a bon ritme, de manera que aquest cap de setmana finalitzaran les obres” als hospitals de campanya de Castelló, València i Alacant. Així ho ha explicat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, al final de la reunió mantinguda per videoconferència amb representants de la Conselleria de Sanitat i de l’empresa encarregada de les obres.

Aquestes instal·lacions acolliran en principi a pacients que donen positiu en COVID-19 però que la seua situació requerisca poca complexitat, encara que els hospitals estan preparats per a adequar-se a qualsevol necessitat clínica.

Encara que es denominen hospitals de campanya, aquestes instal·lacions s’han construït d’acord amb la normativa de seguretat d’infraestructures hospitalàries que és més exigent que la normativa aplicable als equipaments d’emergències, com correspondria a aquesta mena de centres sanitaris.

Les instal·lacions sanitàries s’han alçat com un annex, una ala més, dels hospitals de referència de la Fe, a València; General d’Alacant i General de Castelló.

Està previst que la setmana vinent s’inicie la fase d’equipament sanitari i comunicació informàtica dels hospitals de campanya, que quedaran integrats als sistemes de l’hospital principal respectiu.

Repartiment del material sanitari traslladat en l’avió que va arribar aquest dilluns procedent de la Xina

La Generalitat ha iniciat a primera hora d’aquest dimarts el repartiment a hospitals i centres sociosanitaris de la Comunitat Valenciana del material traslladat en l’avió que va arribar aquest dilluns a l’aeroport de Manises procedent de la Xina.

Al llarg de tota la vesprada i la nit d’aquest dilluns, sis tràilers de gran tonatge continuaran traslladant el material rebut. Els sis camions van realitzar un total de 16 viatges entre l’aeroport i el centre logístic en el qual s’està gestionant tot el material sanitari comprat per la Generalitat.

Una vegada rebut tot el material, es va iniciar el procés de repartiment tant als punts de distribució de Sanitat en les tres províncies, per a la seua remissió als hospitals, com a les residències de persones majors.

En el viatge d’aquest dilluns van arribar 65 tones de material sanitari, que abasten 635 metres cúbics i que inclouen la següent dotació: 506.800 màscares quirúrgiques, 994.450 guants, 216.860 equips de protecció individual (EPI) i 60.000 ulleres de protecció ocular.

La Generalitat, que continua treballant en nous vols del Pla Ruta de la Seda, ha gestionat fins a l’actualitat l’arribada del següent material procedent de quatre avions: 5,3 milions de màscares. 1,2 milions de guants, 231.000 micos EPI i 70.000 ulleres de protecció.

Repartiment de material de protecció individual entre el sector del transport

D’altra banda, el material de protecció individual adquirit per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha començat a repartir-se aquest dimarts entre els treballadors i treballadores del sector del transport amb la finalitat de garantir la seua seguretat en aquesta crisi sanitària.

El material, que inclou prop de 40.000 màscares de protecció, 40.000 guants i 40.000 unitats de gel desinfectant, ha començat a entregar-se entre professionals que continuen prestant la seua labor en aquesta crisi sanitària i, en concret, entre transportistes, taxistes, personal de VTC, treballadors i treballadores de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i empreses concessionàries d’autobusos.

El repartiment garanteix que cada professional reba un kit compost per una màscara quirúrgica, una botella dispensadora de gel hidroalcohòlic i un parell de guants per cadascun dels vehicles de la seua titularitat.

Un visor que facilitarà la gestió de recursos logístics durant la crisi sanitària

D’altra banda, l‘Institut Cartogràfic Valencià (ICV), dependent de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha posat a la disposició de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències un visor per a facilitar i millorar el treball i gestió del telèfon 1 1 2 d’emergències en les seues tasques de gestió de recursos logístics als ajuntaments de la Comunitat durant la crisi de la COVID-19.

Per aquest motiu, el Cartogràfic utilitzarà la plataforma de mapes intel·ligents de *ESRI, tecnologia líder en el sector dels Sistemes d’Informació Geogràfica.

Segons ha informat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “aquesta aplicació posa a la disposició del Centre d’Emergències la galeria de mapes base oficials de la Generalitat elaborades per l’ICV, sobre els quals Emergències pot afegir les seues pròpies capes temàtiques amb la ubicació dels seus recursos com ara parcs de bombers, policia local, personal de protecció civil, o qualsevol de les capes temàtiques de la Generalitat des del repositori de la Infraestructura Valenciana de Dades Espacials (IDEV)”.

Per part seua, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que l’ús de les noves tecnologies “està sent absolutament fonamental en la gestió d’aquesta crisi sanitària” perquè “ens permet optimitzar els recursos i dirigir millor l’ajuda allí on és necessària amb especial atenció als xicotets municipis”.

En aquest sentit, Bravo ha destacat que aquesta eina “serà de gran utilitat per a la labor que els més de 10.000 efectius policials, d’emergències i de Protecció Civil, coordinats per l’Agència Valenciana de Seguretat, estan realitzant ara mateix en el marc del Pla de Suport i Coordinació Municipal en accions com ara el repartiment de material sanitari, subministrament de queviures i altres béns essencials, tasques de desinfecció de vials i instal·lacions municipals i assistència psicològica”.

Es tracta d’una aplicació 100% adaptable de manera automàtica a qualsevol mena de dispositiu (PC, tauleta, o mòbil) sense necessitat de disposar de res prèviament instal·lat i amb l’únic requisit de disposar de connexió a Internet, “la qual cosa la fa – ha apuntat el conseller- absolutament polivalent i eficaç”.

A més, es tracta d’una plataforma que es construeix mitjançant la incorporació de diferents ‘ginys’ prèviament desenvolupats, la qual cosa fa que es puguen anar incorporant noves funcionalitats de manera immediata, segons les necessitats.

Dades actualitzades sobre els afectats per Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que s’ha donat un total de 1.103 altes (173 des de l’actualització d’aquest dilluns): 107 a la província de Castelló, 371 en la d’Alacant i 625 a la província de València.

A més, s’han detectat 109 nous casos positius, que eleven a 7.443 el total de casos positius, dels quals 1.887 es troben ingressats a l’hospital i 384 d’ells en l’UCI.

Dels 109 nous casos positius, 7 es troben a la província de Castelló, 41 en la d’Alacant i 61 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 876 a la província de Castelló (228 hospitalitzats, 44 d’ells en l’UCI), 2.714 a la província d’Alacant (607 hospitalitzats i 143 d’ells en l’UCI), i 3.849 a la província de València (1.052 hospitalitzats i 197 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 4 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.236 (161 a la província de Castelló, 527 en la d’Alacant i 548 a la província de València).

Fins a l’actualitat s’ha produït un total de 672 defuncions en la Comunitat Valenciana: 78 a la província de Castelló, 283 a l’Alacant i 311 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 22.138.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia