La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit ampliar als caps de setmana i festius el servei de ‘Menjar a Casa’. Actualment, aquest servei, atén 3.125 persones majors i que en aquesta situació d’emergència sanitària per COVID-19 “es troben en una situació de major vulnerabilitat”, ha anunciat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

D’aquesta manera, el servei que, fins al moment, cobria els menjars de dilluns a divendres, “s’oferirà els set dies de la setmana de manera ininterrompuda”, amb l’objectiu que les persones majors que no poden eixir al carrer a causa de les mesures de confinament decretades pel coronavirus i que no compten amb mitjans de suport, “puguen cobrir les seues necessitats alimentàries de manera nutritiva i saludable”, ha indicat Oltra.

Tal com ha assenyalat la vicepresidenta, aquesta ampliació del servei no suposarà cap cost per als usuaris i usuàries, ja que serà la Conselleria d’Igualtat “qui es faça càrrec del 100% dels menús del cap de setmana”, amb una partida destinada per a això de 160.572 euros. A més, i com a mesura de millora nutricional, s’han augmentat en els menús les racions de fruita i de lactis.

La vicepresidenta ha destacat “el compromís del seu departament amb les persones més vulnerables i que més estan patint aquesta situació d’emergència sanitària, amb una ampliació dels serveis que prestem per a evitar que el tancament dels centres puga suposar un minvament en la seua salut”.

Per províncies, 2.006 persones beneficiàries de ‘Menjar a Casa‘ resideixen en la de València; 781 en la d’Alacant i 338 a la província de Castelló.

El programa ‘Menjar a Casa‘ està dirigit a millorar la nutrició de les persones majors, per entendre que una alimentació adequada contribueix de manera decisiva a la salut, benestar i qualitat de vida de totes les persones i, especialment, de les majors.

Els requisits per a sol·licitar el servei són:

– Tindre 65 anys o més.

– Tindre autonomia per a la preparació o ingesta dels aliments servits, o bé aportar el compromís de familiars o de l’entitat local que es responsabilitzen d’aquesta tasca.

– Estar empadronat en algun dels ajuntaments que participen en el programa.

– Precisar el servei, acreditat mitjançant informe mèdic.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia