El Ministeri de Sanitat ha destinat 86.400 test ràpids a la Comunitat Valenciana del milió que entre el diumenge i ahir dilluns, va començar a repartir entre les comunitats autònomes per a la detecció de COVID-19.

Sanitat distribuirà un total d’1.029.600 proves de diagnòstic ràpid entre totes les comunitats, de les quals 86.400 corresponen a la Comunitat.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va avançat ahir al matí, durant la videoconferència que ha mantingut amb els presidents autonòmics, que s’anava a produir el repartiment d’aquests test ràpids amb l’objectiu de contindre la propagació del coronavirus.

Aquest tipus de proves té una sensibilitat del 64% en pacients que acaben d’iniciar els símptomes de la COVID-19 i de més del 80% en les infectades durant set o més.

En un comunicat, el Ministeri de Sanitat ha apuntat que aqueixa és la fiabilitat de les proves comprovada per l’Institut de Salut Carles III. Aquells pacients que donen positiu en una d’aquestes proves seran casos confirmats, i si donen negatiu hauran de realitzar una PCR.

Els test ràpid són proves complementàries a les proves PCR -sigles de Proteïna C Reactiva- i es dirigiran a hospitals i col·lectius vulnerables com les residències de majors, segons indica el ministeri dirigit per Salvador Illa.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia