(EFE) L’avaluació en els diferents nivells s’adaptarà al procés d’ensenyament i aprenentatge que s’haja pogut realitzar al llarg de tot el curs, tenint en compte el temps d’activitat educativa no presencial i que no tot l’alumnat ha tingut les mateixes condicions d’accés al currículum ni de suport.

Així ho assenyala el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, en un carta remesa ahir dimarts als directors dels centres de la Comunitat Valenciana. En ella, es parla també del període de vacances que està a punt de començar i de la manera d’abordar continguts mentre continuen les classes no presencials.

Respecte a l’avaluació de l’alumnat, Soler explica que estan treballant de manera coordinada amb el Ministeri d’Educació i les altres comunitats autònomes per a adaptar les normes relatives a l’avaluació a la situació actual, analitzant els diferents escenaris en funció de quan es puga tornar a l’activitat educativa presencial.

Soler afirma que les decisions sobre aquest tema s’aniran comunicant en els moments oportuns, si bé assegura que, igual que amb la prova d’accés a la universitat, l’avaluació en els diferents nivells i etapes educatives s’adaptarà al procés d’ensenyament i aprenentatge que s’haja pogut realitzar al llarg de tot el curs.

Així mateix, el secretari autonòmic assenyala que no poden exigir que es desenvolupen ara els mateixos aspectes del currículum que durant un període de classe presencial, perquè és “impossible, i fins i tot on ho fora, podria ser perjudicial per la desigualtat d’accés real i efectiu als mitjans telemàtics d’una part important” de l’alumnat.

Per això, afirma que és “imprescindible” adaptar el contemplat per a l’últim trimestre del curs en les programacions didàctiques a “la pràctica possible i real”, amb la finalitat de seleccionar “exclusivament” els continguts “més rellevants” per al desenvolupament de les competències bàsiques en l’educació obligatòria, i els “imprescindibles per a l’alumnat que finalitzarà un cicle d’FP, Batxillerat o els altres ensenyaments postobligatoris.

La carta demana a més als centres que per als pròxims dies no lectius no proposen noves tasques curriculars a l’alumnat, sinó que mantinguen els contactes amb l’alumnat i les seues famílies que consideren necessaris en aquests dies de “estranyes” vacances, que han de suposar descans per a l’alumnat i el professorat.

Finalment, assenyala que, durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua, s’analitzen “amb calma” les tasques que s’estan proposant a l’alumnat i que es continue avançant en la coordinació de les tutories amb els respectius equips educatius perquè el conjunt de les tasques proposades siga “assumible” per l’alumnat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia