Labora ha rebut fins a les 13.00 hores d’aquest dimecres al voltant de 102.000 sol·licituds per a les ajudes de persones treballadores autònomes afectades per la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

El tràmit per a poder sol·licitar la subvenció s’ha obert a les 9.00 hores d’aquest dimecres en la pàgina web (consultar ací) sense que, de moment, s’hagen presentat incidències malgrat la gran quantitat de sol·licituds presentades.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha posat en marxa un procediment per a evitar el col·lapse de la seua pàgina web, tenint en compte el gran trànsit que s’anava a produir. D’aquesta manera, les persones que demanden l’ajuda se’ls assignarà una data i franja horària per a poder presentar tota la documentació. El procediment pot veure’s en aquesta infografia: consultar ací.

En aquest sentit, un equip de persones de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i de Labora han estat treballant des de fa dies per a oferir garanties de seguretat i accessibilitat a les persones sol·liciten les subvencions.

Les ajudes ascendiran a 1.500 euros en el cas de negocis que hagen hagut de tancar i de 750 euros per als quals, no havent sigut obligats a tancar, hagen patit disminució ingressos, en les condicions que estableix el reial decret de declaració de l’estat, i es concediran de manera directa.

Un de cada tres ajuntaments de la Comunitat Valenciana sol·licita l’assistència del Consell a l’empara del Pla de Suport i Coordinació Municipal

Més d’un terç dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana han sol·licitat algun tipus d’assistència de les incloses en el catàleg d’ajudes del Pla de Suport i Coordinació Municipal, dissenyat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i que està sent executat per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Des de l’aprovació del pla, que va posar en marxa un centre específic de trucades per a atendre les sol·licituds fa dotze dies, s’han rebut 317 peticions de 201 municipis, és a dir, de més d’un terç de les corporacions locals de la Comunitat Valenciana. Durant aquest període s’han atés 568 crides en el ‘call center’ de l’Agència, és a dir, 47 anomenades al dia.

A la província de València han sol·licitat assistència 113 alcaldes i alcaldesses (el 51% del total), mentre que han sigut 51 els municipis alacantins (el 25%) i 37 els castellonencs (el 18%) els que han requerit algun tipus d’ajuda. El 85% dels ajuntaments sol·licitants són de grandària petita o mitjana.

En aquest sentit, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dimecres amb representants de les mancomunitats del Sota Segura, *Mariola, La Marina Alta, el Baix Maestrat, Castelló *Nord, Alt Palància, Camp del Túria, La Canal de Navarrés, La Ribera Alta, La Safor, La Ribera Baixa, la Regió muntanyenca i la de l’Interior Terra del Vi per a coordinar les tasques d’ajuda en repartiment de material sanitari, queviures i desinfecció de vials i instal·lacions municipals.

Per a la consellera, “aquest tipus d’assistència és fonamental per als municipis més xicotets situats a les nostres comarques de l’interior on la població de major edat és majoritària i, a més, pertany a un grup especialment vulnerable a COVID-19 i al qual s’ha de protegir amb especial cura”.

Des de la posada en marxa del Pla de Suport, ja s’han executat 78 accions de transport de material sanitari per a entregar 30.800 màscares i 44.500 guants en 138 municipis.

A més, s’han realitzat ports de queviures i altres productes essencials a 18 localitats amb una població total de 131.651 habitants. Finalment, ja s’han dut a terme les tasques de neteja i desinfecció en 28 dels 54 municipis que van sol·licitar aquesta assistència i aquesta setmana es conclourà la resta.

Igualtat abona les ajudes de renda d’inclusió i dependència a 135.215 famílies el mes de març

D’altra banda, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha abonat ja les ajudes a la dependència i a la renda valenciana d’inclusió, que arriben a 135.215 famílies que, aquest mes, han cobrat les diferents prestacions, la tramitació de les quals s’ha garantit des que s’iniciara l’estat d’alarma per la pandèmia de COVID-19.

Els pagaments, que es van fer efectius dins dels cinc primers dies hàbils de mes, tal com estableix el compromís adquirit per la Conselleria, beneficien a 42.213 famílies en el cas de la renda valenciana d’inclusió i a 93.002 persones en situació de dependència, que són ateses a través d’un servei o una prestació econòmica.

Cal recordar que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va garantir, en el moment en què es va decretar l’estat d’alarma per l’emergència sanitària del COVID-19, la continuïtat i correcta prestació dels serveis públics desenvolupats per la Conselleria, especialment en les tramitacions dels expedients de les ajudes de la dependència i autonomia personal i de la renda valenciana d’inclusió.

La Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica ajorna el pagament del cànon de sanejament durant els mesos d’abril, maig i juny

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), ha ajornat el cànon de sanejament dels mesos d’abril, maig i juny per als més de 5 milions d’usuaris del servei de depuració d’aigües residuals en la Comunitat Valenciana.

Així, l’import de tots els rebuts (1,5 milions de factures) corresponents al període comprés entre abril i juny s’abonarà de forma fraccionada durant els 18 mesos següents, sense que aquest pagament ajornat implique cap tipus d’interés o càrrega addicional sobre el contribuent.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha explicat que la mesura s’estén a tots els usuaris (domèstics, industrials i assimilables) amb l’objectiu de reduir l’impacte econòmic i social davant l’emergència sanitària i de contribuir a la reactivació econòmica una vegada es dissipe la crisi de la COVID-19.

L’EPSAR ha dut a terme els estudis econòmics de la proposta per a mantenir la viabilitat de la iniciativa amb un fraccionament, el més ample possible, per a afavorir al màxim el pagament progressiu.

La mesura adoptada per la Conselleria, que s’aplicarà de manera automàtica en la factura sense necessitat de realitzar cap tràmit o sol·licitud, implica ajornar el pagament d’uns 54 milions d’euros en concepte de finançament del cicle integral de l’aigua.

“És moment de fer costat a les llars, les famílies, els autònoms, les indústries i empreses, al sector primari, amb totes aquelles mesures que porten aparellades una reducció de la despesa”, ha indicat Mollà.

La moratòria en l’abonament del cànon no sols correspon al cost en funció del consum d’aigua sinó que també es prorratejarà la quota anual pel servei; una tarifa que oscil·la entre els 32,43 i els 4.071,50 euros a l’any, de manera que correspon al conjunt del tribut.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia