El president de la Generalitat, Ximo Puigha traslladat aquest dimecres als grups parlamentaris de les Corts que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública oferirà informació per municipis sobre la COVID-19 “si no hi ha cap situació de seguretat sanitària que ho impedisca” i “fixant, probablement, per a això un llindar mínim d’habitants per localitat que permeta respectar el dret a la confidencialitat que tenen les persones afectades”.

Així ho ha indicat el president en la reunió per videoconferència mantinguda amb les i els portaveus parlamentaris de la Cambra autonòmica per a analitzar la situació actual de la Comunitat Valenciana davant la crisi del coronavirus, una trobada en el qual també han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

El titular del Consell ha subratllat que el criteri de la “prudència” és el que ha guiat en tot moment a la Generalitat a l’hora de facilitar dades públicament.

“Som la comunitat que està actuant amb major transparència en tot moment, i això ha sigut reconegut àmpliament”, ha recordat. Per tant, “si no hi ha cap situació de caràcter sanitari que ho impedisca, es donarà tota la informació per municipis”, ha agregat.

En la reunió s’ha constatat, per part de tots els grups parlamentaris, que ha millorat en la Comunitat Valenciana la situació generada per l’expansió del coronavirus, tal com ha expressat el president, que ha mostrat el seu “dolor” i “tristesa” per les defuncions que s’han produït en aquesta crisi.

La trobada per videoconferència ha permés a més oferir informació sobre les diferents qüestions plantejades pels grups parlamentaris de les Corts.

El president ha precisat també en la reunió que els equipaments dels hospitals de campanya de València, Alacant i Castelló i de l’antiga Fe de València podran ser emprats per a contribuir a la “normalització” assistencial i poder recuperar com més prompte millor la “normalitat sanitària”.

Dades actualitzats dels afectats per Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que s’han donat en total 1.344 altes (241 des de l’actualització d’aquest dimarts): 142 a la província de Castelló, 469 en la d’Alacant i 733 a la província de València.

A més, s’han detectat 212 nous casos positius, que eleven a 7.655 el total de casos positius, dels quals 1.714 es troben ingressats a l’hospital i 371 d’ells en l’UCI.

Dels 212 nous casos positius, 23 es troben a la província de Castelló, 89 en la d’Alacant i 99 en la de València. A més, hi ha un altre sense assignar encara.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 899 a la província de Castelló (222 hospitalitzats, 43 d’ells en l’UCI), 2.803 a la província d’Alacant (545 hospitalitzats i 139 d’ells en l’UCI), i 3.949 a la província de València (947 hospitalitzats i 189 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 4 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.303 (161 a la província de Castelló, 547 en la d’Alacant i 595 a la província de València).

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 724 defuncions en la Comunitat Valenciana: 89 a la província de Castelló, 292 a l’Alacant i 343 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 23.707.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia