Bétera va celebrar ahir dimecres el seu primer ple telemàtic de tota la història, complint les mesures establides en l’estat d’alarma. Tal com es va anunciar fa uns dies, la sala de juntes de l’Ajuntament del municipi va ser el lloc triat per a celebrar aquest ple telemàtic a les 18.00 hores.

Segons hem pogut saber per fonts municipals, el ple va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Elia Verdevío, el regidor de Serveis Socials, Manuel Pérez, la regidor d’Hisenda, Maria Segura, la regidor d’Ocupació, Mónica Martín, la regidor d’Obres Públiques, Gloria Campomanes i el regidor d’Informàtica i Noves Tecnologies, Julio Inés. La secretària de l’Ajuntament també va estar present.  Els allí presents, van guardar la distància de seguretat i van tindre al seu abast gel hidroalcohòlic.

A petició del PSPV-PSOE de Bétera, moments abans de l’inici d’aquest ple, es va guardar un minut de silenci en homenatge de totes les víctimes del coronavirus.

En primer lloc, tal com indicava l’Ordre del dia, es va adonar de la necessitat d’aprovació de factures pertanyents a l’exercici de 2019 a fi de liquidar pagaments als proveïdors.

Una vegada aprovats aquests expedients de reconeixement extrajudicial dels crèdits corresponents a l’exercici 2019, es van tractar les mesures d’emergència establides per a pal·liar la situació actual com a conseqüència del covid-19.

En aquest sentit, es va aprovar per unanimitat l’anul·lació durant l’exercici 2020 de la taxa de terrasses per a ajudar a mitigar els efectes d’aquesta crisi sanitària entre els sectors afectats.

En referència a les mesures socials adoptades per l’equip de govern, es va discutir la necessitat de flexibilitzar els procediments d’ajudes socials a la ciutadania amb la finalitat d’agilitar els procediments. En aquest sentit, també s’ha establit una bateria de mesures extraordinàries i d’emergència centrades en protegir a la ciutadania, pal·liar els efectes econòmics i minimitzar els riscos dels empleats públics.

Un altre dels temes a tractar en el ple van ser les mesures que minimitzen l’impacte econòmic en el teixit empresarial de Bétera i que ajuden a afavorir l’economia local, arran d’una proposta realitzada pel regidor de Compromís Joano Baudés. Tal com ja vam anunciar ahir en Betera.com (llegir ací), Baudés li va proposar a l’equip de govern la creació de la Mesa d’Agents Econòmics i Socials de Bétera, “perquè ningú es quede fora i per a ajudar al màxim als nostres comerços, autònoms, pimes (petites i mitjanes empreses)…mesures sense incórrer en duplicitats”.

En la proposta els agents polítics i socials de Bétera que podrien constituir aquesta Mesa serien l’Associació de Comerciants de Bétera (ACB), l’Associació Empresarial de Moncada (en la qual estan integrats empresaris de la nostra localitat), els sindicats, la Cooperativa Agrícola de Bétera, els sindicats agraris, així com representants polítics de l’equip de govern i de l’oposició.

Aquesta proposta va ser benvinguda per part de l’equip de govern, el qual es va mostrar interessat a estudiar-la i treballar en ella.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia