El Col·legi Mas Camarena ha canviat les seues classes presencials a classes online en temps rècord, després de l’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya a causa del COVID-19. En aquest centre es va activar per etapes educatives un protocol a seguir, en dos punts principals, una en l’acompanyament a les famílies i alumnes per part del Departament Psicopedagògic i un altre, l’aspecte acadèmic per part del claustre.

Passar a fer classe en la modalitat online en temps rècord ha sigut possible gràcies al caràcter tecnològic i innovador de Mas Camarena. De fet aquest mateix any ha sigut reconegut com  Apple Distinguished School per la seua excel·lent aplicació i ús de les eines Apple en l’educació. A aquest assoliment se li suma el de l’entitat de Smart Technologies que els reconeix com a Escola Exemplar de Smart, és a dir per la utilització de la tecnologia a favor de la millora de l’ensenyament.

Tots dos reconeixements posicionen a Mas Camarena en l’avantguarda educativa, sent l’únic col·legi de la comunitat valenciana amb aquestes distincions.

Departament Psicopedagògic

El Departament Psicopedagògic s’ha posat en contacte amb les famílies per a ajudar amb pautes i consells en el confinament familiar, a més mostren el seu suport personalitzat per a tots aquells que tenen algun familiar malalt.  També estan col·laborant estretament amb la infermera del col·legi per a resoldre temes sanitaris més tècnics.

Organització del Claustre

El professorat de Mas Camarena és altament tecnològic per això l’adaptació ha pogut ser ràpida, per a les seues classes solen usar molt de material digital, exercicis online, flipped classroom, per la qual cosa ja tenien molt de terreny avançat. Encara que tot el material ha sigut revisat per a una millor adaptació a la distància. Sobretot en les etapes d’Infantil i Primària en les quals el protocol d’actuació va pautar que no era aconsellable la sobreexposició a dispositius.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia