El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat ajudes per valor de 30 milions d’euros a benefici de 200.000 persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) originats per la paralització de l’activitat econòmica causada per la pandèmia de COVID-19.

Per a pal·liar la situació de les persones amb rendes baixes afectades pels ERTE se’ls ingressaran 150 euros sempre que tinguen una suspensió total del seu contracte de treball i no perceben complements a càrrec de l’empresa.

El cap del Consell ha manifestat que amb aquestes aportacions es tracta de “enfortir la societat valenciana” i “superar la fractura” a través de l’acord i la cohesió. “En aquests moments de tanta precarietat – ha prosseguit el màxim responsable de l’Executiu valencià- s’ha de posar per damunt de tot l’interés general”.

En aquests termes s’ha expressat el president de la Generalitat després de la signatura d’un acord amb els agents socials que, a més d’aquestes ajudes per a persones afectades pels ERTE, contempla també un altre muntant de 3 milions d’euros per a les persones que s’han vist obligades a reduir la seua jornada laboral per cura de menors al seu càrrec, de majors o de persones dependents.

Per l’es refereix a aquesta segona línia, la d’ajudes per a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les persones amb reducció de jornada per a la cura de menors al seu càrrec, majors o dependents, es tractarà de compensar la pèrdua d’ingressos amb fins a 600 euros si la reducció de la jornada laboral és total o una aportació corresponent al percentatge de reducció de la jornada sempre que aquesta no siga inferior al 50%.

L’acord, al qual s’ha arribat després de les converses mantingudes en el marc del diàleg social amb els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafal Climent, així com amb la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, ha sigut rubricat pel president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i pels secretaris generals de Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Arturo León, i de la Va unir General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV), Ismael Sáez.

Les ajudes per als treballadors per compte d’altri que s’han incorporat gràcies a aquest Acord amb els agents socials se sumen a les aprovades pel Consell per als treballadors autònoms, per import de 57 milions d’euros, així com als crèdits a interés zero per a la xicotetes, mitjanes i grans empreses de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació, el *president de la Generalitat ha avançat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública establirà un mecanisme per a garantir la presència física de familiars en el moment del comiat dels seus sers estimats amb totes les garanties sanitàries.

“Es tracta d’humanitzar la gestió de la pandèmia”, ha afirmat el cap de l’Executiu valencià, qui ha postil·lat que davant “el pitjor d’aquesta crisi, que és el rostre de la mort”, el Govern valencià treballarà per a facilitar aqueix acompanyament.

Noves dades sobre afectats per Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que s’han donat en total 1.772 altes (428 des de l’actualització d’aquest dimecres): 194 a la província de Castelló, 632 en la d’Alacant i 946 a la província de València.

A més, s’han detectat 309 nous casos positius, que eleven a 7.964 el total de casos positius, dels quals 1.616 es troben ingressats a l’hospital i 348 d’ells en l’UCI.

Dels 309 nous casos positius, 22 es troben a la província de Castelló, 47 en la d’Alacant i 238 en la de València. A més, hi ha 2 sense assignar encara.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 921 a la província de Castelló (219 hospitalitzats, 41 d’ells en l’UCI), 2.850 a la província d’Alacant (487 hospitalitzats i 131 d’ells en l’UCI), i 4.188 a la província de València (910 hospitalitzats i 176 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.377 (172 a la província de Castelló, 566 en la d’Alacant i 639 a la província de València). De tots ells, han rebut ja l’alta 242 persones.

Fins a l’actualitat, s’ha produït un total de 767 defuncions en la Comunitat Valenciana: 96 a la província de Castelló, 310 a l’Alacant i 361 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 25.214.

Nou avió amb protecció sanitària arribarà aquest dijous

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el nou avió noliejat per la Generalitat que arriba aquest dijous a la Comunitat Valenciana transporta 76,3 tones de material sanitari, la càrrega més important de les adquirides fins a aquest moment pel Govern valencià.

El vol, el cinqué amb equipament comprat a la Xina per la Generalitat per a fer front en la Comunitat Valenciana a l’emergència sanitària per la COVID-19, porta un carregament d’1.280.000 màscares (80.000 d’elles FFP2), 4.250.000 guants, 121.050 equips de protecció individual (*EPI) i 27.600 ulleres de protecció ocular.

En tan sols 76 hores, han arribat a la Comunitat Valenciana 143,4 tones de material sanitari procedent de la Xina tant per a la protecció de les persones més directament en risc, és a dir, per a personal sanitari i sociosanitari valencià i per a les forces de seguretat de l’Estat com, en la mesura de les possibilitats, també per a les persones que treballen en activitats essencials, com les relacionades amb el transport o la distribució, tal com ha explicat el president de la Generalitat.

En aquesta ocasió, l’avió que està previst que arribe en la nit d’aquest dijous és un Boeing 777 de càrrega, de les línies aèries etíops, procedent de *Shanghái (la Xina), que ha fet escales, a Nova Delhi i a Addis Abeba, i que porta exclusivament material per a la Generalitat.

En els cinc vols realitzats fins ara, s’ha aconseguit per a la Comunitat, a través de l’Operació Ruta de la Seda, un total de 170 tones de material sanitari. En concret, aquest material és el següent: 6,58 milions de màscares, 5,45 milions de guants, 352.000 micos EPI i 97.600 ulleres de protecció ocular.

5.000 noves unitats d’abonaments de transport gratuïts entre el personal sanitari i social

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) han facilitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Vicepresidència del Consell, un segon lot de 5.000 bons de transport combinats gratuïts, a la disposició del personal del sistema sanitari i social de la Comunitat que així ho desitge.

Aquest segon lot de ‘Abonaments Sanitat’, que permet als i les professionals de la salut i resta del personal sanitari i social, accedir i desplaçar-se de manera gratuïta i durant un mes a través de Metrovalencia, Tram d’Alacant, Tram de Castelló, EMT i autobusos interurbans, se suma a les 5.000 primeres unitats que ja es van repartir entre els treballadors i treballadores del sistema sanitari i social.

A més del personal de centres hospitalaris, els abonaments també van dirigits als centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana els Serveis d’Emergències Sanitaris. Cal recordar que són els propis centres hospitalaris i socials els encarregats de canalitzar la demanda i entregar els bons de transport, directament, entre el personal, sanitari i social que així ho desitge.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia