El Consell també ha aprovat aquest divendres la Resolució del 20 de març de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVRSE) per a la contractació i tramitació, per la via d’urgència, del subministrament de màscares i gel higienizant.

Així, es durà a terme el subministrament de 375.000 unitats de màscares i 10.000 unitats d’un litre de gel hidroalcohòlic higienizant per als efectius que estan fent front a la crisi de la COVID-19 de manera directa i immediata.

El contracte ha sigut adjudicat a l’empresa Enginyeria i Desenvolupament d’Alta Tecnologia (IDAT) per un import de 431.255,00 euros.

Conveni amb el Col·legi de Tècnics Superiors Sanitaris

El Ple del Consell ha donat llum verda a un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i el Col·legi Professional de Tècnics Superiors Sanitaris de la Comunitat Valenciana per a gestionar les subvencions dels tractaments ortoprotètics.

El Col·legi Professional de Tècnics Superiors Sanitaris és el representant dels establiments d’ortopèdia. L’objectiu d’aquest conveni de col·laboració és articular la col·laboració entre totes dues entitats per a l’ordenació, dispensació, facturació i pagament de les aportacions per tractaments ortoprotètics subvencionades quan l’abonament de les mateixes es realitze als titulars dels establiments autoritzats.

Per a l’any 2020, la subvenció global destinada al copagament de productes farmacèutics i ortoprotètics ascendeix a 7.951.700 euros.

Les ajudes, que es van formalitzar per primera vegada l’any 2018, van dirigides als col·lectius de persones amb diversitat funcional. venen regulades pel Decret 269/2019, de 20 de desembre, del Consell, en el qual es recullen les bases reguladores-

Les persones beneficiàries d’aquest decret han de complir una sèrie de requisits. Entre aquests requisits està ser menor d’edat, 18 anys, amb declaració de discapacitat reconeguda per l’organisme competent, amb grau de discapacitat igual o superior al 33%. D’altra banda, ser major d’edat amb grau de discapacitat reconeguda d’igual o superior a un 65%.

Així mateix, entre els requisits està disposar de la targeta sanitària expedida per la Conselleria de Sanitat Universal o document d’inclusió, i ser resident en la Comunitat Valenciana.

Les despeses que s’atendran mitjançant aquest conveni són aquells derivats de productes ortoprotètics subjectes a finançament públic, prescrits pel personal mèdic del sistema sanitari i adquirits en els establiments autoritzats de la Comunitat Valenciana durant l’any 2020.

Subministrament de material i del servei de neteja en seus judicials per la COVID-19

El Consell ha aprovat la declaració d’emergència i contractació per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública del subministrament de divers material i del servei de neteja i desinfecció en les seus judicials de la Comunitat Valenciana.

L’objecte és garantir la protecció de la salut i la prevenció de riscos laborals a fi d’evitar la propagació de la COVID-19 en les seus judicials.

A més, el Ple del Consell ha aprovat un decret de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública pel qual es modifica, amb caràcter temporal, els tràmits perquè els advocats i procuradors del Torn d’Ofici puguen percebre els seus honoraris durant l’estat d’alarma.

Amb el decret, la Conselleria de Justícia simplifica els tràmits fins que els tribunals tornen a la normalitat.

El Reglament d’Assistència Jurídica Gratuïta especifica que els advocats i procuradors del Torn d’Ofici han d’acreditar, mitjançant un segell de la instància judicial on s’ha prestat, el servei a fi de poder cobrar els seus honoraris. Aquest tràmit rep el nom d’acreditació documental.

Ara bé, atés que la incidència de la COVID-19 ha provocat que els tribunals valencians no funcionen amb normalitat i s’ha limitat la presència de funcionaris a l’indispensable, s’ha complicat el complir amb aquest precepte.

Per aqueix motiu, durant la vigència de l’estat d’alarma o de qualsevol de les seues pròrrogues, no serà necessari dur a terme el tràmit d’acreditació documental mitjançant el segell del jutjat.

D’aquesta forma, perquè els professionals del Torn d’Ofici puguen percebre els seus honoraris, bastarà amb presentar una còpia de la resolució de l’òrgan judicial del procediment on han participat.

Dades actualitzades sobre els afectats pel Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest divendres per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha destacat que s’han donat un total de 2.085 altes (313 des de l’actualització d’aquest dijous): 217 a la província de Castelló, 705 en la d’Alacant i 1.163 a la província de València.

A més, s’han detectat 367 nous casos positius, que eleven a 8.331 el total de casos positius, dels quals 1.511 es troben ingressats a l’hospital i 346 d’ells en l’UCI.

Dels 367 nous casos positius, 76 es troben a la província de Castelló, 112 en la d’Alacant i 179 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 997 a la província de Castelló (212 hospitalitzats, 41 d’ells en l’UCI), 2.962 a la província d’Alacant (451 hospitalitzats i 130 d’ells en l’UCI), i 4.367 a la província de València (848 hospitalitzats i 175 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.443 (178 a la província de Castelló, 578 en la d’Alacant i 687 a la província de València). De tots ells, han rebut ja l’alta 321 persones.

Fins a l’actualitat, s’han produït un total de 796 defuncions en la Comunitat Valenciana: 99 a la província de Castelló, 318 a l’Alacant i 379 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 26.649.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia