La Diputació de València ha finalitzat el condicionament del pavelló A del complex de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera. Aquestes obres permeten habilitar dues plantes per a oferir atenció sanitària i posa a la disposició de la Generalitat Valenciana 56 llits per a pacients del coronavirus.

Aquest pavelló, que forma part de les instal·lacions que la corporació provincial posseeix en terme de Bétera, ofereix als responsables del Consell dues plantes condicionades expressament per a contribuir en la gestió de la crisi provocada pel COVID-19. En concret, una planta baixa amb elements comuns com a recepció, despatxos, menjador i sala d’estar, 13 habitacions dobles i 2 individuals; i una primera planta amb 12 habitacions dobles i 4 individuals.

“En total, 56 llits que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives té ja a la seua disposició per a continuar fent front a la pandèmia”, confirma la diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, que destaca “la resposta conjunta i la coordinació de totes les institucions valencianes per a facilitar el treball del personal sanitari que està donant una extraordinària lliçó de professionalitat i humanitat en aquests moments tan complicats”.

L’habilitació d’aquest pavelló A del complex de Bétera forma part del paquet de mesures que la Diputació està prenent per a contribuir en la lluita contra el coronavirus, de la mà de la Generalitat Valenciana i els ajuntaments de la província. En aquest sentit, la institució, amb el president Toni Gaspar al capdavant, treballa en la consecució de material sanitari per a distribuir-ho en els municipis, cas de les 56.000 màscares que van arribar als ajuntaments la setmana passada i que s’ampliaran fins a les 100.000 en els pròxims dies.

Conveni amb Creu Roja

Des de l’àrea d’Inclusió Social, la diputada Empar Folgado avança la signatura en els pròxims dies d’un conveni amb Creu Roja que reforçarà l’atenció a persones majors i col·lectius més vulnerables en els municipis de menys de 5.000 habitants.

Aquesta aportació de la Diputació a Creu Roja servirà per a posar en marxa dues vies d’actuació: d’una banda, membres del moviment humanitari es posaran en contacte telefònic amb tots els majors de 65 anys de la província per a conéixer les seues necessitats i atendre-les; per un altre, la Diputació de València finançarà el repartiment d’aliments, medicines, kits d’higiene personal i altres béns de primera necessitat entre les persones majors i altres col·lectius vulnerables de zones d’interior com La Regió muntanyenca, el Racó d’Ademuz i la Vall d’Albaida.

Aquest projecte pilote que s’iniciarà en les tres comarques té com a objectiu “tendir la mà a col·lectius en risc d’exclusió i pobresa, on s’inclourien persones majors que viuen soles, persones amb mobilitat reduïda, xiquets i gent que ha canviat la seua residència i té problemes per a trobar un sostre”, explica Folgado. La diputada ha afegit que “l’ajuda és més necessària, si cap, en aquestes zones que presenten problemes de despoblació i en les quals resulta més complicat accedir als recursos bàsics”.

Sanitat creu que tornar al confinament inicial serà efectiu i suficient

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat considera que les mesures que entraran en vigor el dilluns, que suposaran tornar al confinament inicial decretat el 14 de març, serviran per a continuar reduint l’expansió del coronavirus i suposa una decisió “efectiva” i “suficient”.

La cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, ha contestat així, en la roda de premsa posterior a la reunió del comité cientificotècnic de seguiment de la pandèmia, en ser preguntada per si la volta al treball dels professionals que exerceixen una activitat econòmica no essencial podria donar peu a més contagis.

Sierra ha incidit en què a partir del dilluns comencen dues setmanes “amb el mateix grau de confinament que hi havia en les dues primeres setmanes, des del 14 de març”, en les quals la mobilitat es va reduir un 70% i es va aconseguir “reduir la transmissió i l’impacte de la malaltia”, gràcies al distanciament social.

Ha assegurat que els experts consultats coincideixen que les restriccions que seguiran en vigor el dilluns “continuaran tenint impacte en la transmissió del virus” i “el lògic és que la xifra seguisca en aqueixa tendència”.

Preguntada sobre si en el comité de seguiment de la pandèmia hi ha experts que no són partidaris de la volta al treball de treballadors no essencials, la doctora ha incidit en què les mesures seran les mateixes que es van prendre durant les dues primeres setmanes de l’estat d’alarma i que van ser “efectives”.

“És el que continuarà i creiem que és suficient aqueix distanciament social, que és duríssim”, ha afegit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia