El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha recalcat aquest dissabte que el confinament continuarà actiu dilluns que ve malgrat la reactivació de part de l’activitat econòmica. Per aquest motiu,  ha cridat a mantindre les mesures de distanciamento social i ha aconsellat el teletreball.

Illa ha formulat aquestes recomanacions en una roda de premsa al costat del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la qual ha donat compte dels principals consells i recomanacions en el retorn a l’activitat, per al qual l’Executiu ha publicat una guia de bones pràctiques.

El ministre ha recalcat que no ha d’anar a treballar qui presente símptomes, per lleus que siguen, i ha cridat a seguir “tres prioritats”: mantindre la distància mínima d’un metre, la rentada de les mans i la “màxima” higiene en els espais públics i privats.

En aquest sentit, el Ministeri de Sanitat considera que les mesures que entraran en vigor el dilluns, que suposaran tornar al confinament inicial decretat el 14 de març, serviran per a continuar reduint l’expansió del coronavirus i suposa una decisió “efectiva” i “suficient”.

La cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, ha contestat així, en la roda de premsa posterior a la reunió del comité cientificotècnic de seguiment de la pandèmia, en ser preguntada per si la volta al treball dels professionals que exerceixen una activitat econòmica no essencial podria donar peu a més contagis.

Sierra ha incidit en què a partir del dilluns comencen dues setmanes “amb el mateix grau de confinament que hi havia en les dues primeres setmanes, des del 14 de març”, en les quals la mobilitat es va reduir un 70% i es va aconseguir “reduir la transmissió i l’impacte de la malaltia”, gràcies al distanciament social.

Ha assegurat que els experts consultats coincideixen que les restriccions que seguiran en vigor el dilluns “continuaran tenint impacte en la transmissió del virus” i “el lògic és que la xifra seguisca en aqueixa tendència”.

Preguntada sobre si en el comité de seguiment de la pandèmia hi ha experts que no són partidaris de la volta al treball de treballadors no essencials, la doctora ha incidit en què les mesures seran les mateixes que es van prendre durant les dues primeres setmanes de l’estat d’alarma i que van ser “efectives”.

Reunió del President de la Generalitat amb el la Conselleria de Sanitat

Al seu torn, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit per videoconferència, per tercer dissabte consecutiu, amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i amb gerents dels departaments de salut per a analitzar la situació sanitària de la Comunitat Valenciana davant l’emergència per coronavirus.

El president, qui ha estat acompanyat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha revisat la situació de les infraestructures i dels recursos humans dels centres assistencials i sanitaris.

En aquesta trobada, els i les responsables dels departaments han traslladat al president la necessitat de centrar esforços en l’atenció en les residències per a persones majors i que la pressió assistencial en els centres hospitalaris ha disminuït en els últims dies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia