La Generalitat Valenciana està ultimant durant tot aquest cap de setmana els treballs per a concloure les obres de l’hospital de campanya per a pacients de coronavirus annex a l’Hospital La Fe.

Així, els operaris estan ultimant les tasques de neteja amb màquines “barredores” i fregadores i es treballa en la desinfecció dels 317 mòduls que componen la nova ala de l’hospital. S’ha completat el sistema elèctric, de manera que aquest dissabte a la nit es duran a terme diverses proves per a comprovar l’encesa i el correcte funcionament del sistema en les instal·lacions.

Fins a l’hospital annex s’han portat també les estructures dels llits que quedaran instal·lades dilluns que ve. L’hospital té capacitat per a albergar fins a 500 llits.

Les instal·lacions sanitàries s’han alçat com un annex, una ala més, de l’hospital de referència, en aquest cas, La Fe de València. El nou centre sanitari, preparat per a adequar-se a qualsevol necessitat clínica, acollirà en principi a pacients que donen positiu en COVID-19 i la situació del qual revista poca complexitat.

Les instal·lacions s’han construït d’acord amb la normativa de seguretat d’infraestructures hospitalàries que és més exigent que la normativa aplicable als equipaments d’emergències, com correspondria a aquesta mena de centres.

Nou material rebut

L”Operació Ruta de la Seda‘ posada en marxa per la Generalitat Valenciana per a assegurar el material sanitari destinat a la Comunitat Valenciana prossegueix, de manera que en les últimes hores han arribat dos vols des de la Xina amb més material sanitari adquirit pel Consell i aquest diumenge està prevista l’arribada a Manises d’un avió complet, que serà el huité fins hui i el tercer complet.

Aquest dissabte, sobre les 10.00 hores, ha arribat un avió Airbus A340 procedent de Shanghái, amb 105 metres cúbics de càrrega per a la Generalitat. En concret, transporta 1.500.000 màscares quirúrgiques, 73.000 màscares FFP2 i 57.600 ulleres de protecció ocular.

La nit d’aquest divendres, passades les 23.00 hores, va arribar a Madrid un altre Airbus procedent de Shenzhen, amb escala a Turquia, amb 100 respiradors no invasius. Sobre aquesta mena de material, la Generalitat està a l’espera que aquest mes d’abril arriben respiradors invasius comprats a la Xina, i a més hi ha altres 600 encarregats a fabricants de la Comunitat Valenciana. No obstant això, l’ús de les UCI en la Comunitat Valenciana està, hui dia, en un 58%.

Finalment, aquest diumenge s’espera l’arribada a Manises d’un avió amb tota la càrrega per a la Generalitat Valenciana.

Fins hui, l’Operació Ruta de la Seda ha suposat l’arribada de: 8,15 milions de màscares, 5,45 milions de guants, 121.050 equips de protecció individual (EPI), 85.200 ulleres de protecció ocular i 100 respiradors no invasius, material al qual s’afig el que ha enviat el Govern a la Comunitat Valenciana.

Dades actualitzades dels afectats del Covid-19

La Comunitat Valenciana ha registrat fins a aquest dissabte un total de 2.289 altes a persones amb coronavirus (204 més des de l’actualització d’aquest divendres): 24 a la província de Castelló, 764 en la d’Alacant i 1.301 a la província de València, segons les dades facilitades aquest diumenge per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

A més, s’han detectat 247 nous casos positius, que eleven a 8.578 el total, dels quals 1.457 es troben ingressats a l’hospital i 332 d’ells en l’UCI.

Dels 247 nous casos positius, 57 es troben a la província de Castelló, 31 en la d’Alacant i 159 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.054 a la província de Castelló (230 hospitalitzats, 43 d’ells en l’UCI), 2.993 a la província d’Alacant (422 hospitalitzats i 124 d’ells en l’UCI) i 4.526 a la província de València (805 hospitalitzats i 165 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara.

Informació en la web amb actualització de les dades de coronavirus

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ofereix un nou espai en el portal web sanitari de *coronavirus on es podrà consultar l’evolució diària de casos, defuncions i altes, així com el nombre total de positius i de morts per departaments de salut.

Aquesta eina s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l’Institut de Cartografia Valencià i conté una sèrie de dades que s’actualitzaran de manera diària.

D’una banda, es podran consultar les dades de l’últim dia (casos positius, persones recuperades i morts). Per un altre, dues gràfiques. La primera mostrarà l’evolució, dia a dia, de positius, defuncions i altes, i la segona inclourà també hospitalitzats i ingressats en UCI, mostrant així l’evolució de la corba d’aquesta pandèmia en la Comunitat Valenciana.

Les persones usuàries comptaran també amb una secció que mostra informació per departaments de salut. Es tracta, d’una banda, d’un mapa interactiu en el qual es podran seleccionar els diferents departaments de salut per a saber quants casos positius s’han confirmat en cadascun d’ells i el número de morts. D’altra banda, s’aporta una taula que ordena els departaments per nombre de positius. A més del número total i les defuncions que s’han produït, es mostra la taxa de positius per cada 100.000 habitants.

Finalment, hi ha un registre del total de casos positius en la Comunitat Valenciana, les persones mortes, les persones donades d’alta i les que es troben hospitalitzades i en UCI.

Autorització Pròrroga de l’Estat d’Alerta

El Boletín Oficial del Estado ha publicat aquest dissabte la resolució del Congrés dels Diputats que autoritza la petició de segona pròrroga de l’estat d’alarma, sol·licitada pel Govern fins al 26 d’abril.

El Congrés dels Diputats va validar el dijous la segona pròrroga de l’estat d’alarma en un debat en el qual es va albirar una tercera -que allargaria aquesta situació fins a l’11 de maig- amb l’anunci del president, Pedro Sánchez, que tornarà a sol·licitar-la dins de dues setmanes.

La segona pròrroga va comptar amb 270 vots a favor i els vots en contra de Vox (52) i la CUP (2). La votació es va desenvolupar en un hemicicle una altra vegada quasi buit.

Al seu torn, el Govern ha decretat la pròrroga per altres 14 dies del restabliment dels controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal, ha informat hui el Ministeri de l’Interior.

L’ordre, signada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, entrarà en vigor en la mitjanit d’aquest dissabte i estarà vigent fins a les 24.00 hores del dissabte 25 abril.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia