(EFE) Després de concloure el 9 d’abril la restricció a les activitats no essencials, demà (a València el dimarts) tornarà al treball el gruix d’empleats afectats per aquesta prohibició i les úniques limitacions a l’activitat tornaran a ser les recollides en el decret d’estat d’alarma inicial del 14 de març.

Aqueix decret, que va ordenar l’aïllament social i va restringir els moviments, va determinar les activitats que deixaven en cas que es dugui a terme i les que es restringien amb la finalitat de protegir la salut dels ciutadans.

– El decret protegeix les activitats sanitàries, de seguretat i telecomunicacions, duanes, el subministrament i distribució d’aliments i productes de primera necessitat, i el subministrament d’energia elèctrica, de productes derivats del petroli i gas natural.

– També empara els serveis indispensables d’empreses i indústries auxiliars -components, neteja, vigilància i seguretat, manteniment i avaries urgents i transports de mercaderies i persones- necessàries per al funcionament de les activitats anteriors. També la recollida de fems i el proveïment d’aigua.

– Es protegeix el transport públic, encara que subjecte a restriccions en l’oferta. A partir de demà, a més, començaran a repartir-se màscares per als treballadors que ho empren.

– L’administració de Justícia i tots els serveis lligats a aquest sector mantenen activitat d’acord amb els serveis essencials fixats.

– Segueix sense estar permesa l’obertura de bars i establiments de restauració -que només poden prestar servei a domicili-, discoteques, instal·lacions culturals, d’oci, recintes esportius, parcs d’atraccions i auditoris. Segueix la prohibició de les revetles, desfilades, festes populars i manifestacions folklòriques en recintes oberts i vies públiques.

– Els comerços l’activitat dels quals permet el decret són botigues d’alimentació, farmàcies, centres mèdics, òptiques, ortopèdies, premsa i papereria, estancs, gasolineres, botigues d’alimentació d’animals domèstics i tecnologia, comerç per internet, bugaderies.

– En el cas de les perruqueries, només es manté el servei a domicili per a garantir l’atenció i higiene de les persones més vulnerables.

– Els mitjans de comunicació poden continuar mantenint la seua activitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia