El Centre de Coordinació d’Emergència de la Policia Local (CEMPOL) de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV), han dut a terme aquest passat cap de setmana una acció conjunta per a mostrar el confinament en la Comunitat Valenciana a vista de dron.

En ella han participat les unitats de drons de la Policia Local de València, Benidorm, Gandia, Picassent, Xàtiva, La Nucia, Dénia, Finestrat, Elx, Callosa d’en Sarrià, la Vall d’Uixó i Nules, amb l’assessorament de la AVSRE, la coordinació del CEMPOL i la col·laboració del professor Israel Quintanilla, president de la Comissió de Sistemes d’Aeronaus No Tripulades (COSIDANT) de la Universitat Politècnica de València.

Aquestes unitats policials han sigut formades amb diversos cursos de pilotatge de drons a través de l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE), dependent de la AVSRE.

“La policia local ha utilitzat els seus drons policials per a obtindre una visió zenital dels municipis i veure les pautes de confinament seguides a fi de tindre un informe fidedigne del seu seguiment en la Comunitat Valenciana”, apunta el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Gràcies a aquests enregistraments, s’ha pogut veure zones d’afluència de turistes, de pasqüers i de muntanyencs, com la platja de la Malva-rosa, la de Benidorm (amb el lema ‘Queda’t a casa’ escrit amb hamaques) o la Cova Negra, buides en tota la seua extensió.

Detinguts per incompliment

La Unitat Adscrita a la Generalitat del Cos Nacional de Policia ha interposat, en el període comprés entre el passat 15 de març fins a aquest diumenge, 12 d’abril, un total de 1.340 denúncies i ha detingut a 17 persones per incomplir algunes de les mesures establides en la declaració d’estat d’alarma. A aquestes accions cal sumar el control de 5.799 vehicles, dels quals, 203 van ser sancionats i el control de 329 establiments, dels quals, 12 van ser obligats a tancar.

Aquestes dades han sigut analitzats aquest dilluns per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo i la comissària cap de la Unitat Adscrita a la Generalitat del Cos Nacional de Policia, Marisol Conde. En aquesta trobada s’ha establit l’operatiu perquè els i les agents de la Unitat col·laboren amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en el repartiment de màscares que es durà a terme aquest dimarts com a primer dia laborable en la Comunitat Valenciana després de la Setmana Santa.

Tal com ha explicat la consellera Bravo, a més de les denúncies personals i les detencions practicades, “la Unitat Adscrita ha assumit els 54 operatius d’escorta i custòdia dels combois amb material sanitari que el Consell ha portat des de la Xina i les 426 accions de protecció dutes a terme en els centres Dona 24 hores i en els de menors”. A això cal unir les quasi 2.000 patrulles realitzades en els entorns d’hospitals, Metrovalencia, Mercavalencia i els Centres de Coordinació d’Emergències de L’Eliana i Cheste.

La consellera Bravo ha assenyalat que “la Unitat Adscrita està duent a terme, en l’àmbit de les seues competències, un paper molt important en la custòdia d’iniciatives d’importància estratègica com és el cas dels enviaments de material sanitari i també en la protecció d’establiments d’especial vulnerabilitat com els centres de menors i els de Dona 24 hores”.

“La Unitat Adscrita, en perfecta coordinació amb la resta de forces i cossos de seguretat de l’Estat, seguirà als carrers servint i protegint a la ciutadania valenciana perquè aquesta situació anòmala i incòmoda siga, sense cap dubte, segura per a tots i totes”, ha conclòs.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia