La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha començat a distribuir aquest dilluns 8.200 màscares de protecció adquirides per aquest departament per al personal dels serveis de transport públic municipal dels ajuntaments que així ho han sol·licitat, així com del transport públic competència de la Generalitat Valenciana. Aquest treball s’ha dut a terme amb la col·laboració del Ministeri de Transports.

La distribució garanteix el repartiment de dues màscares de protecció per a conductors, supervisors o personal de taller. En total, les màscares milloraran i garantiran la protecció de més de 4.000 treballadors i treballadores enfront de la COVID-19.

La Direcció General d’Obres Públiques i Mobilitat ha sigut l’encarregada de traslladar al Ministeri les necessitats de cadascun dels consistoris de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’evitar el contagi de la plantilla dels serveis de transport públic urbà, un servei prestat bé directament pels ajuntaments o bé a través d’empreses concessionàries.

De les 8.200 màscares que s’han començat a distribuir, un total de 3.400 unitats s’han repartit entre els treballadors i treballadores de *Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. La resta, es continuaran repartint entre ajuntaments com el de València, Sagunt, Gandia, Paterna o Alzira a la província de València, Castelló, Onda, Vila-real o Vinaròs a la província de Castelló; i consistoris com el d’Alacant, Torrevieja, Elx, Orihuela o Benidorm en el cas de la província d’Alacant.

Aquestes màscares de protecció se sumen a les més de 400.000 unitats ja entregades pel propi Ministeri entre els i les professionals del sector del Transport de la Comunitat a través del servei de Correus, així com als més de 40.000 kits de protecció repartits per la pròpia Conselleria de Mobilitat entre transportistes, taxistes, personal de VTC, treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, empreses concessionàries d’autobusos i repartidors a domicili.

El conseller Arcadi España ha mostrat el seu “profund agraïment a l’esforç i treball realitzat des del Ministeri de Transports i a la coordinació i col·laboració mostrada”, i igualment ha volgut insistir a “destacar la professionalitat i el compromís de tots els treballadors i treballadores del sector del transport, fonamentals en aquesta crisi sanitària”.

Dades actualitzades sobre afectats per Covid-19

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que s’han donat un total de 2.803 altes (179 des de l’actualització d’aquest diumenge): 270 a la província de Castelló, 1.046 en la d’Alacant i 1.487 a la província de València.

A més, s’han detectat 219 nous casos positius, que eleven a 9.060 el total de casos positius, dels quals 1.428 es troben ingressats a l’hospital i 316 d’ells en l’UCI.

Dels 219 nous casos positius, 27 es troben a la província de Castelló, 79 en la d’Alacant i 113 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.116 a la província de Castelló (222 hospitalitzats, 38 d’ells en l’UCI), 3.212 a la província d’Alacant (420 hospitalitzats i 120 d’ells en l’UCI), i 4.727 a la província de València (786 hospitalitzats i 158 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.487 (184 a la província de Castelló, 593 en la d’Alacant i 710 a la província de València). D’aquestes persones, han rebut ja l’alta 406.

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 876 defuncions en la Comunitat Valenciana: 109 a la província de Castelló, 342 a l’Alacant i 425 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 29.894.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia