(EFE) L’exvicepresident del Govern valencià, expresident de les Corts Valencianes i ex director general de la Policia, Juan Cotino,ha mort a causa de Covid-19 aquest dilluns, a l’hospital de Manises.

L’ex alt càrrec del PP portava més de tres setmanes sedat i intubat en l’UCI d’aquest centre sanitari i la seua situació era estable, dins de la gravetat, encara que havia empitjorat en les últimes hores.

Cotino, de 70 anys, va acudir a aquest centre el passat 16 de març amb febre alta, sense tos ni molèsties respiratòries, i després de donar negatiu en un primer test de coronavirus se li va diagnosticar una grip comuna.

No obstant això, els seus símptomes es van anar agreujant, motiu pel qual se li va repetir el test, que va confirmar la infecció, i va quedar ingressat l’endemà per a ser derivat posteriorment a l’UCI, on se li va col·locar un respirador i va ser sedat.

Nascut a Xirivella (València) en 1950, al llarg de vint-i-tres anys va anar engreixant un currículum polític amb els càrrecs de regidor de València, director general de la Policia, delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, conseller i vicepresident del Govern valencià, i president de les Corts Valencianes.

El salt a la política nacional el va donar al maig de 1996, de la mà del llavors ministre de l’Interior, Jaime Mayor Oreja, qui li va nomenar director general de la Policia, càrrec en el qual va estar sis anys i després va tornar a la Comunitat Valenciana com a delegat del Govern.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia