La Generalitat Valenciana ha començat a instal·lar aquest dimarts dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, a partir de primera hora. La finalitat d’aquesta acció és reforçar la protecció de les persones viatgeres que es desplacen als seus centres de treball a través de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, així com de les línies del Tram de Castellón, on s’instal·laran dispensadors a l’interior dels autobusos.

La Conselleria de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat ha adoptat aquesta decisió seguint les indicacions sanitàries de mantindre una correcta higiene de mans amb la finalitat d’afavorir la prevenció i frenar l’expansió del coronavirus.

Aquesta mesura se suma al repartiment de màscares previst per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i voluntariat de Protecció Civil, també a partir d’aquest dimarts, en les principals estacions de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a València i Alacant. Es tracta d’un repartiment en el qual FGV presta la seua total col·laboració.

Recomanacions d’ús

Des de la declaració de l’estat d’alarma, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana recomana a les persones usuàries evitar l’ús del transport públic, fent-lo únicament si és estrictament necessari. Així mateix, es recomana no utilitzar el transport públic si es pertany a un grup de risc, com el de persones majors o malalts crònics, entre altres, i no viatjar si s’ha sigut diagnosticat de coronavirus o es presenta símptomes compatibles amb la malaltia.

Una altra de les recomanacions assenyala que quan s’està situat en l’andana, a l’espera de l’arribada del tren o tramvia, es tractarà d’ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.

A l’interior de trens i tramvies, les persones viatgeres han de distribuir-se pels espais buits en tota la longitud de la unitat i mantindre la distància de seguretat amb altres persones usuàries i deixar lliure l’accés de maquinistes a les cabines.

També es recomana evitar, en la mesura que siga possible, asseure’s enfront d’un altre viatger o viatgera, no ocupar el corredor central per a permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, malgrat que els vehicles i instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia