La Guàrdia Real ha posat en marxa una iniciativa amb vinyetes per a explicar-li als xiquets com actuar davant la pandèmia de coronavirus. Al seu torn, es tracta d’una recompensa al seu esforç mitjançant un diploma de “superherois” o “superheroïnes”.

La idea s’ha posat en pràctica per un cos destinat habitualment a la protecció de la Família Reial i que, des de l’estat d’alarma, participa en la Operació Balmis de les Forces Armades contra la pandèmia. A través d’aquesta acció, es convida als xiquets al fet que col·laboren.

Amb l’ajuda de l’humorista gràfic Fernando Corella, a través de  la pàgina web de la Guàrdia Real (www.guardiareal.org), s’ha publicat un document amb vinyetes titulat “Els herois de veritat es queden a casa”. En aquest document s’explica als xiquets com han d’actuar davant el que està succeint per a combatre el virus, destacant la necessitat de llavar-se sovint les mans, tossir o esternudar cobrint-se la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús o fent-lo en el colze, i no tocar-se el nas, els ulls o la boca.

També se’ls demana seguir amb les seues tasques escolars i sumar-se cada dia als aplaudiments de les huit de la vesprada “a tots els herois que estan derrotant al COVID-19”, entre els quals inclou als xiquets que romanen a les seues cases.

Si els xicotets són capaços de complir tot això, se’ls sol·licita també que, amb ajuda dels seus pares, envien el seu nom, cognoms i una adreça de correu electrònic a l’email comunicacionguardiareal@oc.mde.es, i els remetran un diploma de “superheroi” o “superheroïna” perquè recorden sempre que van ser capaces de quedar-se a casa.

El diploma, en el qual apareix el dibuix d’un xiquet o una xiqueta amb la boina de la Guàrdia Real i samarreta i capa de “superheroi”, es premia al que ho sol·licite pel seu “entusiasme, valentia i compliment de la seua missió” i està signat per “El coronel” en la Caserna del Rei del Pardo, on té el seu aquarterament aquest cos. Al seu torn, la seua pàgina web publica una sèrie de passatemps i dibuixos per a acolorir amb els que els xicotets puguen entretindre’s.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia