El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell ha arribat a un acord amb els col·legis de farmacèutics de la Comunitat Valenciana per a la distribució gratuïta de màscares entre majors de 65 anys i altres persones que formen part dels col·lectius de risc davant la pandèmia de COVID-19. El procediment seria la presentació de la targeta SIP en les oficines de farmàcia en els pròxims dies.

El cap de l’Executiu valencià, qui ha mostrat el seu “agraïment i “reconeixement” al treball realitzat pel col·lectiu de farmacèutics després de la reunió que ha mantingut aquest dimarts amb els presidents dels col·legis oficials, en la qual també ha participat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que des del Consell es treballarà perquè les màscares estiguen disponibles “a preus raonables” i perquè “totes les persones puguen adquirir-les en el moment que siga necessari i ningú quede exclòs”.

El màxim responsable del Govern valencià ha posat l’accent que les màscares “són un element més de protecció” que s’ha de “utilitzar bé” i, en aquest sentit, ha lloat la “labor d’assessorament” que es realitza des de les farmàcies per a informar sobre l’ús adequat d’aquestes.

A més, Ximo Puig ha explicat que des de la Generalitat es col·laborarà per a aconseguir “el màxim subministrament” possible i s’oferirà ajuda als farmacèutics.

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha destacat que aquest matí ha arribat el nové avió procedent de la Xina amb material sanitari de protecció per a la Comunitat Valenciana. Així, el cap del Consell ha assenyalat que ja s’han rebut, dins de l’Operació Ruta de la Seda, un total de 12 milions de màscares, 2,4 milions aquest mateix dimarts, un muntant del qual -ha indicat- “es farà partícip al col·lectiu farmacèutic”.

El cap del Consell ha ressaltat que, en l’operació de garantir el material sanitari, “aquesta Ruta de la Seda continua sent un canal fiable”. El president ha agraït així mateix el treball dels transportistes en les operacions de descàrrega i distribució del material.

D’altra banda, Puig ha traslladat als grups parlamentaris de les Corts la informació sobre la situació sanitària de la pandèmia de COVID-19 i les principals mesures adoptades per a fer front a aquesta crisi.

El president ha mantingut aquest dimarts la cinquena reunió per videoconferència amb les i els portaveus dels grups parlamentaris de la Cambra per a analitzar l’emergència sanitària, social i econòmica ocasionada pel *coronavirus.

En la trobada també han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

La reunió ha permés oferir detalls sobre l’equipament amb el qual compte la Generalitat per a fer front a la *COVID-19, així com sobre les iniciatives sanitàries i d’àmbit econòmic i social adoptades. A més, s’ha proporcionat informació sobre les diferents qüestions plantejades pels grups parlamentaris de les Corts.

Dades actualitzades de nous casos de Covid-19

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que s’han donat un total de 3.069 altes (266 des de l’actualització d’aquest dilluns): 284 a la província de Castelló, 1.198 en la d’Alacant i 1.587 a la província de València.

A més, s’han detectat 153 nous casos positius, que eleven a 9.213 el total de casos positius, dels quals 1.412 es troben ingressats a l’hospital i 305 d’ells en l’UCI.

Dels 153 nous casos positius, 17 es troben a la província de Castelló, 111 en la d’Alacant i 25 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.133 a la província de Castelló (217 hospitalitzats, 37 d’ells en l’UCI), 3.323 a la província d’Alacant (417 hospitalitzats i 115 d’ells en l’UCI), i 4.752 a la província de València (778 hospitalitzats i 153 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.492 (186 a la província de Castelló, 594 en la d’Alacant i 712 a la província de València). De tots ells, han rebut ja l’alta 428 persones.

Fins a l’actualitat, s’ha produït un total de 907 defuncions en la Comunitat Valenciana: 113 a la província de Castelló, 347 a l’Alacant i 447 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 30.758.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia