La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha decidit alçar parcialment la prohibició de les cremes agrícoles a partir del pròxim 21 d’abril, a través de la Direcció General de Prevenció d’Incendis.

Les successives pròrrogues de l’estat d’alarma fan necessari limitar la prohibició davant el risc fitosanitari que implica no eliminar les restes agrícoles.

L’agricultura és una activitat essencial per a assegurar el proveïment alimentari de la població i la gestió de les restes agrícoles és una de les necessàries tasques associades per al seu correcte desenvolupament.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha explicat que les condicions establertes tenen com a objectiu permetre el manteniment de les tasques de gestió agrícola amb totes les garanties. Ha apel·lat, així mateix, al compliment estricte de les precaucions i a la gestió responsable de les restes vegetals, optant en la mesura que siga possible per alternatives al foc com el triturat.

La resolució, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, manté la suspensió en els terrenys dels parcs naturals de la Serra d’Irta, Desert de les Palmes, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Carrascar de la Font Vermella i Serra Mariola, així com en els terrenys forestals, en els confrontants o que es troben a menys de 500 metres, fins al pròxim 16 d’octubre.

Les condicions per a les cremes, que abasten el període comprés entre el 21 d’abril i el 31 de maig, inclouen especificacions relatives al dia, l’hora, al nivell d’emergència o al pronòstic meteorològic.

En aquest sentit només podran autoritzar-se la crema de restes vegetals de dilluns a divendres, i sempre que el nivell de preemergència per risc d’incendis siga el més baix de l’escala. Les condicions recollides en la resolució són d’obligat compliment i prevalen sobre el que s’estableix en els plans locals de cremes o en les autoritzacions nominatives.

Agricultura destina 6,4 milions d’euros per a la comercialització i transformació de la pesca i aqüicultura sostenibles

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha convocat ajudes per valor de 6,4 milions d’euros per a fomentar la comercialització i la transformació cap a la pesca i l’aqüicultura sostenibles.
La convocatòria s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i es pot consultar en el següent enllaç:consultar ací
Aquesta via de finançament contempla 400.000 euros en 2020 per a afavorir mesures de comercialització de les organitzacions professionals en el marc de la *OCM, administracions públiques, operadors del sector pesquer que comercialitzen productes pesquers i aqüícoles i entitats sense ànim de lucre, representatives del sector extractiu i comercial pesquer i de l’aqüicultura d’àmbit nacional o autonòmic.
En l’àmbit de transformació dels productes de la pesca i l’aqüicultura les ajudes, que aconsegueixen els 6 milions d’euros per al període 2020-2023, es dirigeixen a petites i mitjanes empreses del sector. Del total de la quantia, repartida en 4 anualitats, 1,76 milions d’euros corresponen a enguany.
L’Administració autonòmica ha avançat, a més, que la primera remesa de les ajudes pesqueres de 2018, que ascendeixen a més de 250.000 euros, han entrat ja en la seua última fase de tramitació. Es tracta d’una injecció econòmica que se suma a la nova convocatòria.
Aquestes ajudes estan cofinançades al 75% pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (*FEMP), i el restant 25% correspon a la Conselleria, d’acord amb el Pla financer de la Comunitat Valenciana en el Programa Operatiu del Fons Europeu Marítim i de Pesca d’Espanya aprovat en 2015.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia