En aquests moments que travessem, estant confinats a casa, bombardejats d’informació a tota hora sent moltes vegades contradictòria, amb notícies difícils de digerir, amb opinions enfrontades, on tots són experts en la matèria, però ningú sap la solució, on tot gira cap a un mateix tema… Ens porta a una pujada i baixada de sentiments, com si d’una muntanya russa es tractara. El mateix estem molt optimistes com de colp i sense saber perquè, ens assalten en la ment els pitjors auguris. Vivint en un carrusel emocional.
A causa de tot això és difícil mantindre un equilibri emocional i, sense adonar-nos, tendim a descurar-nos i fins i tot a deixar-nos de costat i amb això, danyem a la nostra autoestima (percepció que cadascun té de si mateix) perquè creiem que ara no és el més important, que no toca, que hi ha coses més importants, però ens equivoquem. Ara, més que mai, és necessari mantindre una bona autoestima. Hem de pensar en positiu, en el vàlids que som com a persones, en l’importants que som, perquè si la teua autoestima es manté òptima, tota la resta és més fàcil, podent afrontar les situacions de la vida d’una millor forma.
A vegades confonem alta autoestima amb egoisme o narcisisme, sent coses completament oposades. Tindre una alta o bona autoestima és simplement creure en tu , en les teues possibilitats, donant-te temps per a complir les teues metes, matèria primera tens, només fa falta utilitzar-la…
A continuació et donaré unes pautes perquè la teua autoestima i la dels teus afins es mantinga i fins i tot millore.
Primer farem un exercici per a intuir com tenim la nostra autoestima:

 • En un paper en blanc fes dues columnes, una on has d’anotar tres coses que t’agraden de tu i en l’altra, tres coses que no t’agraden de tu. Tens 1 minut per a realitzar-ho. Recorda es tracta de ser sincers i respondre subjectivament.
 • Reflexiona la teua resposta amb una altra persona per a veure que opinen de les teues respostes.

Ara et donaré unes frases per a afermar l’autoestima:

 • Has d’escriure cada frase que t’indique en un pósit o paper i penjar-la o pegar-la per les diferents estades del teu habitatge, per a així, poder llegir-les tots els dies .
  Per exemple en l’espill del lavabo, en la tauleta de nit, al costat de la cafetera, a la porta de l’habitació, en el cotxe,… on et porte el teu enginy.
 • Frases:
  1. Soc ÚNIC/A 2.
  ERES ESPECIAL
  3. TU POTS AMB TOT
  4. ELS LÍMITS ELS POSES TU
  5. JO CREC EN TU

Si necessites alguna cosa més pots contactar amb mi. Estaré encantada d’ajudar-te, sempre desinteressadament. Deixe el meu email: pepi-cc@hotmail.com.

Una abraçada virtual, Pepi Cruz
Imprimir article
Comenta aquesta notícia