La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i els col·legis oficials de farmàcia de la Comunitat Valenciana estan preparant el mecanisme per a la pròxima distribució gratuïta de màscares a les persones majors de 65 anys i a altres col·lectius de risc que, en cas de contagi per COVID-19, puguen tindre pitjor pronòstic.

La posada en marxa d’aquesta nova mesura de la Generalitat Valenciana serà anunciada pròximament de manera oficial, tal com ja va indicar aquest dimarts el President del Govern Valencià, Ximo Puig.

La població beneficiària, de major vulnerabilitat i pitjor pronòstic, està formada per totes les persones majors de 65 anys i les persones d’edat inferior l’estat de salut de la qual siga compatible amb malaltia crònica complexa segons el Sistema de Classificació de Pacients (SCP). S’estima que podran beneficiar-se prop d’1.200.000 persones.

Les màscares que es distribuiran de manera gratuïta són una prestació de la Generalitat per a persones vulnerables a la infecció per COVID-19.

Per a assegurar que aquesta mesura arriba a aquestes persones, el President de la Generalitat i la Conselleria de Sanitat han acordat amb els col·legis de farmacèutics la seua distribució en les oficines de farmàcia, que les dispensaran gratuïta i directament. De manera automàtica, s’inclourà la prescripció en una recepta electrònica incorporada al SIP de la persona beneficiària, que permetrà la retirada de les màscares en les oficines de farmàcia. Les receptes només tindran validesa per a un únic lliurament.

Se subministraran màscares avalades per l’Agència Espanyola del Medicament per a ús en entorn sanitari, encara que, en aquest cas, al no ser un context sanitari, van destinades a oferir una protecció barrera i a disminuir el risc de contagi quan existisca impossibilitat de mantindre distanciament social en persones sense símptomes.

Les necessitats de persones aïllades, positives, ingressades, que realitzen labors de cura o del personal sanitari i sociosanitari i de serveis laborals bàsics es cobreixen en l’actualitat per altres vies.

Paral·lelament, des del Consell, s’està treballant perquè les màscares estiguen disponibles “a preus raonables” per a la població en general i perquè totes les persones puguen adquirir-les en el moment en què el necessiten.

El Consell repartirà 40.000 màscares i guants als funcionaris i funcionàries que treballen de manera presencial

D’altra banda, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública distribuirà un primer paquet de 20.000 màscares i 20.000 guants per als funcionaris i funcionàries que treballen de manera presencial en les diferents dependències públiques de la Generalitat i en la Ciutat Administrativa Nou d’Octubre de València.

El repartiment s’efectuarà a partir d’aquest dimecres, 15 d’abril, de manera progressiva, conforme a les necessitats de cada conselleria i de manera proporcional als funcionaris i funcionàries que treballen de manera presencial en els seus centres laborals.

Cal recordar que la major part de la Funció Pública valenciana exerceix les seues funcions mitjançant diferents sistemes de teletreball ja que, per seguretat, es va limitar la presència d’empleats i empleades públics en dependències administratives a un 10% de la plantilla per a frenar la propagació de la COVID-19.

La Sotssecretaria de Justícia, Interior i Funció Pública ha emés una circular a la resta de conselleries en la qual s’estableix que s’ha d’acudir a la Torre 4 per a recollir el material de protecció que se sol·licite per als funcionaris i funcionàries que, en aquests moments, treballen de manera presencial.

En la mateixa comunicació també es recorda el protocol de Sanitat que recomana que, en els espais de treball, s’extremen tant les mesures individuals de protecció, com mantindre la distància mínima de seguretat a l’hora d’interaccionar amb altres persones o no compartir ascensor més de 2 persones alhora.

Així mateix, en la circular s’insisteix en la necessitat de reforçar les tasques de neteja i desinfecció dels edificis públics i s’insta a la col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic en les dependències administratives.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia