El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha sol·licitat comparéixer en Les Corts per a informar sobre la situació sanitària i sobre les diferents actuacions del Consell davant la pandèmia de COVID-19 i les seues conseqüències en la Comunitat Valenciana.

El cap de l’Executiu autonòmic va avançar aquest dimarts aquesta decisió als i les portaveus dels grups parlamentaris en la Cambra valenciana, amb els qui va analitzar l’emergència sanitària, social i econòmica ocasionada pel coronavirus, en la cinquena reunió per videoconferència que manté amb ells. El president de la Generalitat Valencià ha celebrat una reunió setmanal d’aquestes característiques amb els síndics de les Corts per a oferir-los totes les dades de la crisi i atendre les seues propostes.

El màxim responsable del Consell ha reiterat que “com a Govern” s’ha assumit “la responsabilitat” en la presa de decisions “ràpides” davant aquesta crisi sanitària i s’ha tractat de mantindre la “màxima transparència i qualitat democràtica” sobre aquestes.

En aquest sentit, ha afirmat que a més de les reunions setmanals amb els i les portaveus parlamentaris “ha arribat el moment d’anar a les Corts a donar compte de l’actuació de la Generalitat” i a escoltar “els plantejaments dels altres grups” davant “una causa comuna, que és véncer la pandèmia”.

Puig, qui ha insistit en la necessitat de “continuar l’esforç de totes i tots” i en la importància de “no baixar la guàrdia i combatre la relaxació” per a véncer a la COVID-19, ha mostrat la seua total disposició a oferir informació de quantes actuacions ha dut a terme el Consell i a actuar “amb una transparència absoluta” davant la cambra representativa de la ciutadania valenciana.

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de la seua participació per videoconferència en la junta directiva de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), un fòrum en el qual ha traslladat als i les representants de l’empresariat les últimes mesures del Consell davant la crisi causada pel coronavirus i ha obtingut informació i propostes d’aquests.

Desé avió

El president de la Generalitat Valenciana ha anunciat també l’arribada del desé vol contractat per la Generalitat dins de l’Operació Ruta de la Seda per a proveir a la Comunitat Valenciana de material sanitari des de la Xina.

Es tracta d’un Boeing 777 de la companyia Ethiopian Càrrec que va enlairar de Guangzhou i arribarà a Madrid després de fer escala a Addis Abeba.

L’avió transporta 2.572.000 màscares (30.000 d’elles FFP2), 66.000 equips *EPI, 170.000 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres.

En total, inclòs aquest vol, ja han arribat 14,6 milions de màscares, 6,8 milions de guants, 708.851 equips *EPI, 517.600 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres.

Noves dades sobre afectats pel Coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dimecres per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha destacat que s’ha donat un total de 3.360 altes (291 des de l’actualització d’aquest dimarts): 329 a la província de Castelló, 1.314 en la d’Alacant i 1.717 a la província de València.

A més, s’han detectat 211 nous casos positius, que eleven a 9.424 el total de casos positius, dels quals 1.344 es troben ingressats a l’hospital i 301 d’ells en l’UCI.

Dels 211 nous casos positius, 59 es troben a la província de Castelló, 55 en la d’Alacant i 97 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.192 a la província de Castelló (199 hospitalitzats, 36 d’ells en l’UCI), 3.378 a la província d’Alacant (392 hospitalitzats i 112 d’ells en l’UCI), i 4.849 a la província de València (753 hospitalitzats i 153 d’ells en l’UCI). A més, hi ha 5 casos que no s’han assignat encara.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.524 (194 a la província de Castelló, 599 en la d’Alacant i 731 a la província de València). De tots ells, han rebut ja l’alta 494 persones.

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 945 defuncions en la Comunitat Valenciana: 124 a la província de Castelló, 357 a l’Alacant i 464 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 31.970.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia