El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts, 14 d’abril, un Reial decret llei que permet prolongar el termini de presentació de declaracions i autoliquidacions d’impostos per a pimes i autònoms. La norma estableix que aquests col·lectius no hauran de presentar aquests pagaments tributaris a l’abril, com és habitual, sinó que estén el termini un mes fins al 20 de maig per a mitigar l’impacte econòmic provocat per la crisi del COVID-19.
En concret, el decret recull que els contribuents amb una facturació de fins a 600.000 euros tindran de termini fins al 20 de maig per a presentar les declaracions d’impostos corresponents al mes d’abril. És a dir, podran ajornar la presentació de la declaració trimestral de l’IVA, el pagament fraccionat de l’Impost de societats, així com el de l’IRPF. En el cas de declaracions domiciliades, el termini s’amplia també un mes i passa del 15 d’abril al 15 de maig. Amb independència del moment de la presentació, tots els càrrecs es realitzaran el 20 de maig. Això inclou també les declaracions presentades abans del 15 d’aquest mes.

D’aquesta forma el Govern ha volgut mostrar el seu compromís amb pimes i autònoms, que conformen el gruix del teixit productiu d’Espanya. La mesura aprovada beneficiarà a 3,4 milions de contribuents, que representen el 95% d’empreses i autònoms que han de presentar la seua declaració tributària a l’abril. En la pràctica, aquesta moratòria suposa una liquiditat de 3.558 milions per a pimes i autònoms.

A més, aquesta mesura pretén donar un major marge als gestors i assessors fiscals per a recopilar la informació necessària per a complir amb les obligacions fiscals dels seus clients en un moment de gran dificultat pels efectes de l’emergència sanitària.
Aquesta decisió s’emmarca en l’estratègia del Ministeri d’Hisenda per a combatre els efectes del COVID-19 en l’activitat d’autònoms i pimes. Cal recordar que el Govern ja va aprovar la possibilitat que tots dos col·lectius pogueren ajornar el pagament d’impostos fins a un màxim de 30.000 euros durant sis mesos, amb tres mesos sense interessos. Aquesta mesura, amb un impacte màxim de 14.000 milions, podria beneficiar al 99,8% dels autònoms i al 94% de les pimes, que són els qui es troben per davall d’aqueix nivell de facturació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia