El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va mantindre aquest dimecres una reunió per videoconferència amb la directiva d’AVE (Associació Valenciana d’Empresaris), on va traslladar aportacions i la seua visió sobre la situació econòmica i possibles accions a emprendre per a superar en millors condicions la crisi econòmica i social a causa del virus COVID-19. Ximo Puig va realitzar un exercici de realisme sobre la situació derivada de la pandèmia però va emplaçar als empresaris a mirar el futur, tal com l’estan fent, amb iniciatives i projectes.

“El pessimisme no crea res, no ajuda res. La situació és difícil, ho sabem, però no podem instal·lar-nos en el pessimisme. Teniu tot el meu suport en la labor que realitzeu i, dins de les meues competències, us donarem suport en els projectes en marxa que teniu per a superar aquesta situació”, va indicar el president, qui va traslladar a l’executiva d’AVE el caràcter estratègic de les grans empreses i entitats financeres de la Comunitat com a tractores de l’activitat econòmica.

Així mateix, el cap del Consell va assenyalar la importància que en la Comunitat Valenciana, una vegada superada l’emergència sanitària, se subscriguen uns acords valencians en els quals, segons ha recalcat, “la col·laboració públic-privada ha de ser una peça fonamental, amb l’objectiu de la reconstrucció de la Comunitat Valenciana”.

Sobre aquest tema, va recordar que abans de la crisi sanitària el Consell ja s’havia marcat com a objectiu impulsar través de la col·laboració públic-privada projectes en matèria d’infraestructures, habitatge i desenvolupament econòmic, i ha destacat que aqueix objectiu ara s’ha de redoblar.

En aqueix context, va ressaltar la possibilitat que, en el marc dels grans acords que pogueren rubricar-se en la Comunitat, “es realitzen les reformes necessàries per a superar alguns obstacles històrics que hem tingut i desbloquejar determinades traves burocràtiques per a agilitar projectes i rellançar l’economia”.

El cap del Consell va subratllar que, enfront dels atacs a la política, “la institucionalitat és fonamental per a qualsevol país amb la finalitat de superar la crisi”. “Cal millorar el funcionament de l’Administració i de la polítiques però unes institucions fortes són imprescindibles per a afrontar aquesta situació”, va indicar.

“En els temes fonamentals que m’ha plantejat AVE durant la reunió hi ha una gran coincidència: no es pot generar una dialèctica negativa entre activitat econòmica i seguretat sanitària; això és un immens error”, va assenyalar el president, per a recalcar que “cal garantir la situació dels treballadors, que és el fonamental, amb un activitat econòmica que es realitze amb totes les garanties”.

En aquest sentit, també els va recordar que aqueixa va ser la seua posició en la recent Conferència de Presidents Autonòmics, enfront de la d’altres territoris. “El principal -ha emfatitzat-, és la seguretat dels treballadors i això és compatible amb un funcionament de l’econòmica garantint sempre les mesures de protecció”.

El president va reafirmar “la confiança en els empresaris valencians com a aliats imprescindibles per a eixir d’aquesta situació”. Per a Ximo Puig, cal “propiciar una recuperació junts”, i això inclou a “empreses grans, mitjanes i xicotetes, i a autònoms”, si bé ha indicat que les grans empreses “serveixen de tractors de l’activitat econòmica i més en sectors estratègics”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia