El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat ajudes directes de 2.500 euros per a autònoms i empreses del sector turístic valencià i una altra línia dotada amb un milió d’euros destinada a les empreses de l’àmbit dels festivals musicals.

“L’objectiu de la Generalitat és mostrar el nostre suport a aquestes empreses perquè puguen transitar en aquest període tan difícil i garantir la seua supervivència”, ha afirmat el cap del Consell, qui ha destacat la importància d’aquest sector, “que representa el 15% de la nostra economia”.

Així es va manifestar el màxim responsable de l’Executiu autonòmic després de la reunió mantinguda aquest dijous amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos. El president va avançar que el ple del Consell té previst aquest divendres aprovar un decret d’ajudes directes “pal·liatives”, dotat amb 6,5 milions d’euros, per a empreses vinculades a projectes de modernització i qualificació de la Agència Valenciana de Turisme amb l’objectiu que “puguen mantindre la seua activitat” i atenuar els efectes de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19.

El decret contempla dues línies d’ajudes. La primera d’elles està dirigida a donar suport econòmic a autònoms i pimes que desenvolupen la seua activitat en el sector turístic de la Comunitat valenciana i estan adherides al programa CreaTurisme, compten amb la distinció de Sicted o siguen agències de viatges. La quantia de l’ajuda en aquestes subvencions directes ascendirà a 2.500 euros, amb un import global màxim de 5.500.000 euros de fons propis de Turisme Comunitat Valenciana, per a beneficiar a al voltant de 2.500 autònoms i pimes turístiques.

La segona línia va destinada a entitats i empreses adherides a Mediterranew Musix/Fest, que comptaran amb una quantia individualitzada que ascendirà a una quantitat màxima que establirà una resolució aprovada pel president de Turisme Comunitat Valenciana, amb un import diferenciat de quantitat a lliurar en funció del programa al qual estiga adherit el sol·licitant.

La dotació d’aquestes subvencions ascendeix a un import global màxim d’1.000.000 euros, procedents de fons propis de la Generalitat.

El termini de presentació d’aquestes sol·licituds, que es farà de manera telemàtica, s’iniciarà el pròxim 2 de maig i finalitzarà el 2 de juliol.

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat que el futur decret “contempla aportacions directes amb l’objectiu de mantindre viu aquest teixit empresarial, que genera producte i que, en el seu moment, va saber orientar les seues inversions en qüestions com la certificació d’estàndards de qualitat”.

Així, l’objecte del text legal són les entitats adherides als programes de Creaturisme, Mediterranew Fest i Musix o Sicted, “atés que han contribuït i previsiblement ho facen en el futur, a la generació de producte experiencial i de qualitat que ens ajude a diferenciar-nos d’altres destinacions competidors, així com ocupació i vertebració territorial”, ha afirmat Colomer.

Cal destacar que, a més d’aquestes ajudes directes, Turisme Comunitat valenciana manté les ajudes de concurrència competitiva per a 2020, tant les dirigides a entitats locals (amb un pressupost de 5.597.470,36 euros) com a organitzacions i empreses (amb un pressupost de 2.610.000 euros). Al seu torn, es mantindran els convenis o ajudes nominatives dirigides a la cogestió, el pressupost de la qual ascendeix a 8.170.000 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia