El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat “una nova línia d’ajudes de l’Ivace que comptarà amb un pressupost aproximat de 5 milions d’euros”. Aquesta estarà destinada a les empreses de la Comunitat que han invertit per a adaptar-se a l’actual situació de crisi originada per la COVID-19.

Climent ha detallat que es tracta d’ajudes a les empreses que, a causa de la pandèmia COVID-19, “han hagut de reconvertir-se en aquests moments per a fabricar allò que necessitem per a la vida de la ciutadania”.

És el cas, per exemple, de les empreses del sector tèxtil de la Comunitat, que han reconvertit les seues fàbriques i les han adaptades a la fabricació de productes sanitaris i de protecció, com a màscares o bates.

El titular d’Economia ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció en la reunió ordinària de l’Observatori de la Indústria i els Sectors Econòmics Valencians, on s’han abordat per videoconferència les mesures adoptades en matèria d’indústria per la Conselleria d’Economia Sostenible per a afrontar i minimitzar les conseqüències de la crisi derivada de la COVID-19.

El conseller ha fet especial esment al treball que la Conselleria d’Economia Sostenible està fent, des del vessant dels sectors productius, “per a dotar a la Comunitat de material de protecció i sanitari davant aquesta emergència sanitària i econòmica”.

D’aquesta manera, ha destacat la importància que té, en aquests moments ,”la relocalització de la indústria valenciana i la reorientació dels nostres sectors productius, que ens permetrà garantir i normalitzar la producció de material per a no dependre d’altres mercats exteriors”.

“Hem d’augmentar el PIB industrial del nostre territori, amb una indústria neta i sostenible, amb la perspectiva de gènere i, sobretot, tenint en primer terme la importància de la vida, i la indústria ha de reconvertir-se amb aquests canvis i treballant amb proximitat, arrelada en el territori”, ha afegit al respecte.

En aquest sentit, Climent ha fet un esment especial al sector tèxtil de la Comunitat, “que ha estat treballant, braç a braç, amb la Conselleria, el *Ivace i els instituts tecnològics per a homologar el material necessari per a la producció de material sanitari per part de les empreses valencianes”.

“Això pot donar peu -ha continuat- a la creació del clúster sanitari amb la implicació del sector tèxtil, químic, plàstic, calçat i automoció de la Comunitat Valenciana per a la fabricació dels productes sanitaris”.

Rafa Climent ha destacat que des de la Conselleria s’analitzaran “totes les ajudes que s’han demanat dins del marc del PEIV per a la modernització de les empreses, consultant i estudiant amb les pròpies empreses per a saber quals d’elles han fet la inversió, amb la possibilitat de poder ajudar a aquelles que ja han començat aquesta inversió, fins i tot l’any 2020”.

Així mateix, ha explicat que, a aquelles empreses que no han invertit, “els donarem la possibilitat perquè l’any 2021 puguen tindre aquestes ajudes d’inversió tan importants per a millorar la productivitat i la producció”.

Respecte als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE), el titular d’Economia ha explicat que des de la Conselleria “es va decidir reforçar la Direcció General de Treball, Benestar i Salut Laboral per a ser àgils en l’hora de resoldre’ls”.

Així mateix, ha detallat que ja s’ha resolt el 78% dels expedients i que “estem buscant més pressupost per a poder fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19 i donar resposta a les empreses i a les persones treballadores de la Comunitat Valenciana”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia