Després de la publicació en Betera.com del document, a través del qual la Sra. Alcaldessa ens contestava a la instància presentada pel nostre Cercle Podemos Bétera el passat dia 30 de març, només volem disculpar-nos públicament tal com fem públic amb tot allò que impulsem o sol·licitem a qualsevol entitat del municipi, per la nostra insistència i urgència per conéixer la informació que sol·licitàvem.

Així mateix, volem disculpar-nos per no haver rebut aquesta notificació a pesar que, com es reflecteix en l’article al qual fem referència i per la informació que ens ha arribat una vegada publicat el mateix, l’Ajuntament envie aquest document. Pel que sembla, a causa d’uns problemes de seguretat amb el nostre compte de Gmail, aquest mai va arribar a ser vist per cap membre del nostre equip ni apareix en la nostra safata d’entrada.

Volem aclarir que la nostra insistència a sol·licitar les dades sobre els contagiats i morts en el nostre municipi es veu impulsada per la notícia de Infoturia publicada el dia 8 d’abril (https://www.infoturia.com/comunitat-valenciana/30499-sanidad-dara-datos-por-municipios-de- infectats-per-coronavirus.html), per la qual enteníem que, tant la Generalitat com la Conselleria de Sanitat haurien de donar “dades per municipis d’infectats per coronavirus” i, per tant, no seria difícil que l’ajuntament com a entitat local poguera accedir a aquesta informació i comunicar-li-la als veïns i veïnes.

Una vegada comprovat que realment aquesta informació no està sent transmesa als Ajuntaments per part de cap òrgan competent superior i que encara està pendent que el Ministeri de Sanitat l’autoritze, tornem a disculpar-nos per la nostra insistència. Així mateix, agraïm que s’haja transmés la informació a la qual es pot accedir, hui dia, a través de l’enllaç compartit en la secció BÉTERA TRANSPARENT de la pàgina de l’Ajuntament: (http://www.betera.es/es/report-slideshow/betera- transparente?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ayuntamientoB etera+%28Ajuntament+de+B%C3%A9tera%29).

D’altra banda, pel que respecta a la informació que els requeríem sobre la situació en les residències i les mesures que s’han posat en marxa en aquestes, només preteníem conéixer quina és la situació en aquests centres, perquè es troben integrats en el nostre municipi i els seus residents també formen part del nostre poble. Evidentment, coneixem la legislació referent a això i que aquests centres són competència de la Conselleria i, excepcionalment, en aquest moment del Ministeri. Però, com ja hem dit, la nostra única intenció era conéixer la situació concreta d’aquests veïns i veïnes.

A més, volem aclarir que, en cap moment, preteníem donar a entendre que les mesures preses en aquestes, en cas que hagen sigut o siguen necessàries, siguen responsabilitat de l’entitat que la Sra. alcaldessa presideix, el nostre Ajuntament. Únicament, volíem conéixer les mesures posades en marxa pels òrgans competents en aquest sentit i, en cas de tindre informació de primera mà, ens comunicaren com s’estava vivint aquesta situació en les residències.

També, volem recalcar que, la nostra intenció no és polititzar aqueix tema de cap manera i que, com ja vam dir en la primera instància que vam fer arribar tant a l’Ajuntament com a la resta de la població, secundem plenament les mesures que s’han pres segons les indicacions dels Òrgans competents. En cap moment posem en dubte la seua disposició, prudència i responsabilitat a l’hora d’afrontar aquesta crisi i els agraïm que ens mantinguen informades de totes elles.

Finalment, només ens queda posar-nos a la disposició de nou de l’Ajuntament i qualsevol altra entitat o persona que, de manera individual o col·lectiva, poguera precisar de la nostra ajuda i col·laboració a qualsevol nivell, així com transmetre de nou el nostre suport a tota la població, fer-li arribar molt d’ànim i recordar-vos que AQUEST VIRUS EL PAREM UNITS.

Podemos Bétera
Imprimir article
Comenta aquesta notícia