La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball (Fevecta) han posat en marxa la publicació d’una guia destinada a personal emprenedor i empreses i cooperatives del tèxtil interessades a fabricar màscares. La guia estarà disponible en el Portal de l’Emprenedor:consultar ací.

L’objectiu és posar a la disposició de les persones interessades a iniciar línies de negoci en la fabricació d’aquest material sanitari les condicions que es requereixen per a la producció de màscares homologades.

D’altra banda, la Conselleria i Fevecta estan desenvolupant un programa mitjançant el qual el sector tèxtil cooperatiu i les empreses socials puguen produir material sanitari i de protecció enfront de la COVID-19.

D’aquesta manera, es pretén facilitar l’accés a la contractació pública de les empreses d’economia social del sector tèxtil, així com d’altres sectors similars, com el calçat, que no tenen estructura suficient per a accedir a les homologacions i permisos necessaris per a produir i comercialitzar producte sanitari i de protecció laboral.

En aquest sentit, la Conselleria d’Economia i Fevecta estan elaborant els protocols i guies d’homologació per a facilitar les llicències i certificacions necessàries.

Aquest programa, que agrupa a tot el sector cooperatiu valencià, amb cooperatives que ja han començat a produir les seues primeres unitats pretén secundar-se en el sector tèxtil valencià per a promoure un model de proveïment de bates i màscares basat en la proximitat i en els valors de l’economia social.

D’aquesta manera, s’aconsegueixen tres objectius: introduir la innovació en un sector molt tradicional; posar en valor el treball que moltes de les empreses de l’economia social estan ja realitzant de manera voluntària i altruista, i fomentar la intercooperació i la creació de cooperatives.

Economia, a través de la coordinació entre la Direcció General de Cooperativisme i Emprenedoria i la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum, ha realitzat una primera compra de 10.000 màscares cosides en una cooperativa, que la Unió Gremial i *Confecomerç repartirà entre els comerços valencians per a la protecció de les treballadores i treballadors del xicotet comerç.

Aquest és un projecte totalment valencià, que ha començat per la producció tèxtil en fàbriques valencianes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia