Les regidores i els regidors de l’Ajuntament de València donaran el 10% del seu salari a la Fundació Valenciana per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio) “per a fomentar la investigació que permetrà lluitar contra el coronavirus amb una vacuna”.

Així ho va anunciar aquest divendres l’alcalde de València, Joan Ribó després de la reunió de la Comissió de Seguiment de la crisi pel COVID-19 i de la Junta de Portaveus.

Ribó va subratllar que l’Ajuntament, “a més de prendre mesures de caràcter social i econòmic per a combatre l’esmentada pandèmia, vol contribuir per a trobar una solució avalada per la ciència”.

L’entitat triada ha sigut Fisabio perquè contempla entre els seus objectius el foment, impuls i desenvolupament de la investigació cientificotècnica, sanitària i biomèdica, i gestiona l’activitat científica de 17 departaments de salut i una branca específica de salut pública.

A més, va afegir Ribó, ofereix servei a més de 1.500 professionals de la xarxa sanitària valenciana: especialistes que treballen en projectes d’investigació i assajos clínics gestionats a través de la Fundació.

L’alcalde, que quan va accedir al càrrec ja es va rebaixar el salari un 20%, ha explicat que en aquests moments d’emergència ha plantejat que tot el govern destine un 10% del salari net a la investigació d’una vacuna contra la COVID-19.

Aquesta mesura li l’aplicarà a ell mateix com a alcalde, així com tots els regidors de govern, els coordinadors i els assessors del govern.

Ribó ha compartit aquest acord amb els portaveus dels grups de l’oposició i, segons ha explicat, “els representants del PP i de Vox han manifestat la seua voluntat de poder-lo donar a altres institucions, amb caràcter particular”.

D’altra banda, l’alcalde va ressaltar la decisió de reiniciar els treballs per a convertir en zona de vianants la plaça de l’Ajuntament, i ha assenyalat que el dispositiu per a fer per als vianants aquest espai començarà “en breu”.

Ribó va explicar que el Consistori aprofitarà la volta al marc jurídic que permet reprendre obres públiques, malgrat la continuïtat de l’estat d’alarma, en un moment “en el qual la mobilitat no registrarà cap impacte inicial, perquè no hi ha pràcticament mobilitat”. L’alcalde es va referir així a la baixada de la mobilitat de vehicles privats, així com a la baixada de passatgers de l’EMT, que reorganitzarà les línies d’autobús per a convertir en zona de vianants “la plaça més emblemàtica de la ciutat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia