L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària, adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha habilitat en el seu web un espai dirigit a les persones usuàries i les seues famílies amb consells i activitats per a afrontar el confinament pel COVID-19 utilitzant recursos accessibles. L’objectiu d’aquests recursos és facilitar la comprensió i l’accés per a persones amb limitacions en la comunicació.

La directora general del IVASS, Noelia Martí, ha assenyalat que la informació es pot trobar en l’apartat #YoMeQuedoEnCasa de la pàgina web del IVASS i també s’ha remés per altres vies a les persones usuàries dels centres i serveis d’atenció diürna i centres ocupacionals que van tancar preventivament seguint les directrius del Consell.

Martí ha subratllat que aquesta iniciativa, els continguts de la qual han sigut elaborats pels propis professionals del IVASS, té per objecte ampliar el seguiment online i telefònic que s’està realitzant des del primer dia, facilitant l’estada a casa de les persones usuàries i les seues famílies, “oferint idees, propostes, recomanacions, comunicació i participació a tots ells per a manejar en millors condicions aquesta situació, difícil de comprendre per a molts d’ells”.

La directora general ha afegit que “IVASS, a través dels seus professionals, pretén contribuir a millorar el benestar físic i emocional de les persones majors dependents, persones amb diversitat funcional intel·lectual, dany cerebral adquirit i malaltia mental crònica, pertanguen o no a la nostra entitat, durant el període que han de romandre en els seus domicilis”, i ha recalcat que “a més de la seua utilitat pràctica, constitueix un vincle emocional entre els professionals de IVASS i les persones usuàries i les famílies”.

El nou espai web #YoMeQuedoEnCasa s’ha dissenyat amb criteris d’accessibilitat cognitiva per a facilitar la seua comprensió a les persones amb diversitat funcional, i les 739 persones usuàries dels diferents centres d’atenció diürna de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària puguen accedir des de les seues llars a la informació en igualtat de condicions que la resta de la població.

#YoMeQuedoEnCasa agrupa diversos continguts centrats en el benestar físic i emocional de la persona que es recullen en cinc apartats: #yomecuidoencasa, #yomeocupoencasa, #yomeorganizoencasa, #yomediviertoencasa i #nosquedamosencasa.

En ells, s’ofereixen materials relacionats amb dietes saludables i exercicis físics de rehabilitació, preventius de manteniment i d’oci, recomanacions per a la convivència a casa i propostes d’activitats senzilles que poden ajudar a ocupar el temps de manera significativa: pautes per a l’organització i planificació diària i setmanal, implicació en les tasques de la llar, propostes d’oci a casa, jocs en família, maneig d’aplicacions i internet, idees i solucions per a la comunicació ‘online’ amb familiars i amics, entre altres.

Tots aquests materials es dissenyen al màxim amb criteris d’accessibilitat cognitiva, incorporació de pictogrames, vídeos subtitulats i en lectura fàcil.

A més, conté un apartat que et redirigeix a la web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives consultar ací perquè puguen disposar de totes les instruccions dirigides als recursos de la xarxa sociosanitària valenciana emeses en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia