Avui anem al Parc-Jardí “El Jonqueral”, situat a l’eixida de Bétera direcció cap al camí de Llíria.

El Jonqueral, segons contaven els més majors, deu el seu nom a què era una zona on hi havia molts juncs, ja que l’aigua brollava del sòl. En el temps va anar desapareixent i brollant més baix, en la zona que es cridava i es continua cridant l’Ullal. A la “zona” del Jonqueral es “van fer” eres per al trill del blat i femers per al fem que es traïa de les quadres del cavall que hi havia en moltes cases (la majoria, per no dir tots aquests animals, s’usaven per a treballar el camp).

Va ser a principi de la democràcia quan el govern local va decidir la neteja i la seua transformació en el paratge que és actualment.

M’atrau tot ell. He passat i passe alguns matins intentant fotografiar la llum entre els arbres, el “baladre” i les seues flors, arbres, fulls, ombres i tot el conjunt, ja que m’és atractiu i difícil pel mateix, per les ombres i llums.

Les fotografies estan “fetes” sense trípode, isso 100, f/ entre 4,3 i 6,3 una velocitat d’obturació entre 1/60 i 1/90 (en la segona vaig provar de fer “invents” en el processat amb la textura i temperatura de color entre altres coses). Totes estan processades en lightroom.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia