Les brigades forestals de la Diputació de València iniciaran demà dimarts, 21 d’abril, un dispositiu de vigilància en la muntanya valenciana. La finalitat és detectar incendis forestals en la seua fase inicial i reduir al màxim el temps de resposta.

La reincorporació dels brigadistes es realitza a conseqüència de l’alçament de la prohibició de les cremes agrícoles per part de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat.

En aquest sentit, s’ha intensificat la coordinació amb aquest organisme per a reforçar el suport de les brigades de Divalterra, distribuint les unitats operatives en zones d’especial risc d’incendis.

Els efectius, que romanien confinats en els seus domicilis i mobilitzables per a casos d’emergència, hauran de seguir un protocol especial d’actuació elaborat amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus COVID-19.

Aquest document conté mesures per a la protecció de la salut del col•lectiu de brigadistes i la minimització del risc de contagi, a més de les directrius per a la utilització de les eines de treball i elements de protecció individual (EPI’s), per als quals s’ha adquirit el material necessari per a la seua desinfecció.

Les brigades també compten amb punts de vigilància en zones altes del territori valencià que els permeten albirar una àmplia superfície de terreny forestal, i d’esta manera poder detectar situacions de risc que podrien desencadenar algun incendi.

De manera complementària, els brigadistes de la Diputació realitzen vigilància en ruta. Aquesta acció permet també comprovar l’estat dels camins i pistes forestals pels quals han de transitar els vehicles d’emergència en cas d’incendi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia