El conjunt de mesures proposades es presentarà en el pròxim ple ordinari de maig i afecta a diversos àmbits de l’economia local.

La bateria de propostes que inclou el document incidix principalment en l’àmbit socioeconòmic de Bétera amb la finalitat de pal·liar els aspectes negatius que la COVID-19 tindrà sobre el teixit econòmic de la localitat”, afirma Joano Baudés, regidor de Compromís per Bétera.

La primera de les mesures és la creació d’una mesa d’agents econòmics i socials, mesura que ja es proposà en el passat ple ordinari d’abril. En esta mesa es proposa que estiguen representats els diferents agents econòmics i socials del municipi: sindicats, Cooperativa Agrícola, sindicats agraris, associació de comerciants, xicotetes i mitjanes empreses, associació d’empreses, així com representants polítics de l’equip de govern i de l’oposició. En este cas, la finalitat és treballar conjuntament per a aprovar mesures perquè l’impacte de la crisi siga el menor possible.

Una altra de les propostes, en este cas destinada a l’Estat espanyol, és la flexibilització de la regla de despesa, en els anys 2020-2021, que permeta als ajuntaments amb superàvit pressupostària i amb un nivell d’endeutament baix, incrementar les inversions i la despesa destinada a pal·liar les conseqüències de la COVID-19, perquè les entitats locals, a través del pressupost ordinari, puguen aplicar polítiques de proximitat en matèria econòmica, social i laboral.

Així també se sol·licita a l’Estat que impulse mesures per a facilitar l’aprovació d’ofertes públiques d’ocupació, tenint en compte sempre la realitat financera de l’ajuntament i no la taxa de reposició, “en què s’elimine esta taxa, i es done la possibilitat de crear noves places que permeten millorar els serveis municipals i consolidar l’ocupació”, afig Baudés. 

 

Per últim, també se sol·licita que s’enceten campanyes de conscienciació i dinamització destinades a comprar i consumir en el comerç local. Amb esta finalitat, es proposa la contractació urgent d’una empresa que definisca com ha de ser el Pla de comunicació, que desenvolupe una estratègia creativa i cree peces audiovisuals i gràfiques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia