El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mantingut una reunió aquest dimarts per videoconferència amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, per a abordar qüestions de l’àmbit local relatives a la pandèmia de COVID-19.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, també s’ha reunit amb Rubén Alfaro amb qui ha compartit la preocupació per la situació.

Consellera i president de la FVMP han remarcat la necessitat, en moments com el que estem vivint aquestos dies, de mantenir encara més, si cap, els principis i valors de la democràcia i el bon govern. Tots dos han subratllat que com a representants públics adquirim un altre paper significatiu, com a font d’informació veraç, útil i oportuna. La millor manera de combatre les mentides i les faules és garantint la transparència i publicitat activa de la presa decisions i la seua gestió posterior.

Ambdues institucions han acordat enviar una carta als ajuntaments de tot el territori, en la què subratllen el reforçament dels sistemes de transparència, adaptant-los a la situació actual decretada per l’estat d’alarma, amb la finalitat de garantir el coneixement públic de les decisions i procediments presos per les administracions durant la duració de la crisi del COVID-19, instant en el cas de les corporacions a fer públics aquells acords presos per l’Alcaldia, la Junta de Govern Local i/o altres òrgans municipals.

Conselleria i FVMP destaquen també la coordinació i centralització dels mecanismes d’informació pública per a la ciutadania i animen la població a informar-se a través de canals oficials i altres fonts fiables i al fet que es facilite tota la informació a l’oposició, es permeta la seua capacitat de proposta i siga informada dels acords que són presos i de les iniciatives llançades en l’àmbit municipal.

Per últim, la carta també insta a les corporacions a fer arribar, a través de la FVMP, al Portal de Transparència GVAOberta de la Conselleria, totes les mesures adoptades pels ajuntaments, amb l’objectiu d’agrupar-les i publicitar-les en l’espai web habilitat: consultar ací.

Dades actualitzades sobre afectats pel Covid-19

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dimarts per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha destacat que s’ha donat un total de 4.719 altes (90 des de l’actualització d’aquest dilluns): 540 a la província de Castelló, 1.733 en la d’Alacant i 2.446 a la província de València.
A més, s’han detectat 60 nous casos positius, que eleven a 10.399 el total de casos positius, dels quals es troben actius en aquests moments 4.586. Del total, 1.021 es troben ingressats a l’hospital i 206 d’ells en l’UCI.
Dels 60 nous casos positius, 2 es troben a la província de Castelló, 17 en la d’Alacant i 41 en la de València.
Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.327 a la província de Castelló, actius 640 (129 hospitalitzats, 23 d’ells en l’UCI), 3.594 a la província d’Alacant, actius 1.453 (251 hospitalitzats i 80 d’ells en l’UCI), i 5.478 a la província de València, actius 2.493 (641 hospitalitzats i 103 d’ells en l’UCI).
El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.635, 800 actius en aquest moment (85 a la província de Castelló, 277 en la d’Alacant i 438 a la província de València). Han rebut ja l’alta 835 persones.
Fins a l’actualitat s’han produït un total de 1.094 defuncions en la Comunitat Valenciana: 147 a la província de Castelló, 408 a l’Alacant i 539 en la de València.
Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 74.450 (64.577 a través de PCR i 9.873 a través de test ràpids).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia