L’alcalde de València, Joan Ribó, va comentar aquest dimarts que “serà molt més fàcil prendre una decisió al juny” sobre la celebració o no de les Falles del 15 al 19 de juliol, després del seu ajornament de març per la pandèmia de coronavirus.

Ribó ha fet aquestes declaracions després de ser preguntat, en roda de premsa telemàtica, sobre la celebració de les Falles 2020, poc després que s’anunciara la suspensió dels Sanfermins de Pamplona d’enguany a causa de la citada crisi sanitària.

Segons un comunicat de l’Ajuntament, l’alcalde ha reiterat que la decisió s’adoptarà en el seu moment, amb el vistiplau de les autoritats competents, i un mes abans de la data acordada s’anunciarà, en al·lusió al 15 de juny que es va fixar al març per a estudiar amb les comissions falleres la vigència de l’ajornament.

D’altra banda, el consistori de València va iniciar aquest dimarts la retirada de la gàbia de protecció de la plaça de l’Ajuntament que s’utilitza per a garantir la seguretat durant les mascletaes, l’última de les quals es va disparar el passat 10 de març.

Així mateix, es va procedir a la retirada de palets d’arena i algun de graveta que es preveien utilitzar en el muntatge de les falles per a la seua estabilitat i la protecció de les calçades i paviments, i que ja s’havien repartit per la majoria de les comissions falleres de la ciutat abans del 15 de març.

En aquest cas, la Delegació de Gestió Sostenible de Residus Urbans, en coordinació amb la de Cultura Festiva, va depositar aquest material en un magatzem municipal, al carrer Juan Verdeguer, per a la seua futura reutilització.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia