Aquest dimecres, 22 d’abril, es celebra el Dia de la Terra en moltes parts del Món.

El seu promotor, el senador americà Gaylord Nelson, va instaurar aquest dia per a crear una consciència comuna als problemes de la sobrepoblació, la producció de contaminació, la conservació de la biodiversitat i altres preocupacions ambientals per a protegir la Terra. És un dia per a retre homenatge al nostre planeta i reconéixer a la Terra com la nostra llar i la nostra mare, així com l’han expressat diferents cultures al llarg de la història, demostrant la interdependència entre els seus molts ecosistemes i els éssers vius que l’habitem.

Enguany, la celebració d’aquesta data i la lluita pel clima serà diferent, ja que es trasllada als balcons, a causa de la situació de confinament provocada pel Covid-19.

Imatges i sons de manifestacions pel clima projectades en les façanes dels edificis, com a mostra de la crisi climàtica, i la seua difusió en xarxes centrarà la protesta que diverses ONG ecologistes han convocat per a aquest divendres, 24 d’abril, en balcons i finestres de tota Espanya.

Fridays For Future, 2020 Rebel·lió pel Clima i Aliança pel Clima conformen els moviments que han organitzat la reivindicació, d’abast mundial, que es desenvoluparà des de les llars i de manera virtual a causa de l’actual estat d’alarma sanitària.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia