(EFE) La Unió de Periodistes Valencians ha proposat a la Generalitat Valenciana un pla d’ajudes públiques per al sector periodístic de la Comunitat. L’objectiu d’aquest pla és dissenyar una estratègia de “reconstrucció econòmica” de la professió.

La proposta contempla, a curt termini, un augment de la publicitat institucional que afavorisca la informació pràctica sobre la lluita contra la pandèmia i, a mitjà i llarg termini, un pla de xoc, han informat en un comunicat.

“Durant aquesta pandèmia, el periodisme s’ha considerat una activitat essencial i ha quedat demostrada la seua importància per a garantir el dret a la informació de tota la ciutadania”, ha sostingut la Va unir.

Així i tot, ha afegit, “la caiguda de la publicitat ha provocat una disminució d’una part important dels ingressos dels mitjans, en un moment en què la seua situació tampoc era massa esperançadora”.

“Davant aquesta situació d’urgència, la nostra associació ha defensat la necessitat d’un pla específic d’ajudes públiques per al sector periodístic, per a preservar la pluralitat informativa i la lluita contra la desinformació que estan encapçalant els mitjans de comunicació”, ha manifestat.

Segons l’associació, “això s’ha de fer amb periodistes, perquè sense periodistes no hi ha periodisme, per tant les ajudes públiques hauran de vincular-se, per força, al manteniment dels llocs de treball”.

El pla de xoc inclou ajudes econòmiques estructurals per als mitjans de comunicació i per a la contractació de periodistes i fotoperiodistes en aquestes empreses, així com ajudes a la contractació de periodistes en mitjans locals i edicions comarcals de mitjans valencians o de periodistes per a edicions valencianes de mitjans de fora de l’àmbit territorial valencià.

Igualment contempla crèdits blans per a la creació de nous projectes periodístics; contractació de periodistes i fotoperiodistes en les administracions públiques per a reforçar els gabinets de premsa; i inversió en subscripcions digitals a diaris per part de les administracions públiques.

També es plasma el desgravament fiscal per a les empreses que facen inversió publicitària en els mitjans, pla de foment de lectura de premsa i la defensa de l’IVA reduït del 4% per a les publicacions digitals, entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia