Turisme Comunitat Valenciana està ultimant un programa integral de formació que impartirà a través de la Xarxa de CdT i de l’Institut d’Investigacions Turístiques (Invat·tur) sobre mesures i protocols a aplicar en el sector per a fer front al Covid-19.la finalitat és garantir la seguretat de turistes i persones usuàries dels serveis.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “s’han mantingut converses amb diferents representants empresarials i professionals del sector per a donar forma a aquest programa formatiu i consultar les seues necessitats i expectatives”. Aquest divendres està prevista una reunió de coordinació de la xarxa que encapçalarà el cap d’Àrea de Formació i director dels CdT, Javier Solsona.

El programa estarà dirigit a tots els perfils professionals (responsables de direcció, gerència, comandaments intermedis, personal de pisos, manteniment, restauració, etc.) amb l’objectiu d’implementar protocols en tota la cadena d’atenció al turista. En aquest sentit, Colomer ha subratllat que “el nostre objectiu és ser àgils i eficaços a l’hora d’aplicar els procediments que trasllade Sanitat i el Govern d’Espanya per a garantir la seguretat de la destinació Comunitat Valenciana”.

Així, des de Turisme Comunitat Valenciana s’estan preparant les eines necessàries perquè, una vegada es donen les indicacions, protocols i procediments d’higiene, seguretat i salut per a persones usuàries i treballadores, es puguen posar en marxa aquests programes formatius en temps real, actualitzats i adaptats a la realitat de cada moment.

Javier Solsona ha insistit que “necessitem comptar ja amb eines que ens permeten reaccionar amb la major agilitat quan tinguem indicacions sobre com i quan podem ajudar a reactivar el sector, amb el qual romanem coordinats per a garantir que tots tindran accés a la formació necessària per a reprendre la seua activitat amb seguretat”.

Cal recordar que la Xarxa CdT i Invat·tur han posat en marxa un pla de formació en línia que ofereix claus i anàlisis sobre qüestions com a motivació turística, gestió de restaurants, reptes tecnològics i d’intel·ligència turístiques, etc. (consultar ací).

De la mateixa manera, la Xarxa de CdT està col·laborant en diverses iniciatives socials centrades en el repartiment de menús diaris a persones necessitades. En concret, es treballa amb l’ONG World Central Kitchen en l’elaboració de 1.200 menús diaris amb la col·laboració de 120 cuiners i cuineres voluntaris.

Els centres d’Alacant i Torrevieja treballen en la iniciativa Alacant Gastronòmica Solidària, que està previst ampliar a més llocs amb la col·laboració d’altres centres, com el de Benidorm.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia