El màxim responsable del Consell s’ha reunit aquest dissabte per videoconferència amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, juntament amb la resta de la comissió executiva de la FVMP, i els presidents de les diputacions de València, Alacant i Castelló, Toni Gaspar, Carlos Mazón i Josep Martí, respectivament. En la reunió han intervingut els també representants municipals d’Alzira, Algemesí, El Campello, Xàtiva, Monforte del Cid, Puçol, Montesa, Pego, Càlig, Caudete de las Fuentes, Cocentaina i Paterna.

El titular de la Generalitat els ha traslladat el seu “agraïment” i “reconeixement” pel treball que realitzen “en primera línia” donant “cobertura i ajuda” a la ciutadania en “aquest moment d’enorme complexitat”. Per part seua, els representants municipals i provincials han traslladat al president la seua disposició a sumar-se als treballs per a aconseguir aqueix Acord Valenciana per la Reconstrucció.

El *president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha convocat als ajuntaments i a les diputacions a sumar-se a l’Acord Valencià per la Reconstrucció de la Comunitat Valenciana i a cooperar amb les seues aportacions i experiència en el disseny d’un full de ruta que servisca, entre altres aspectes, per a rellançar el teixit productiu.

El cap del Consell ha assegurat que, després del moment actual de “treball pal·liatiu”, és necessari que aquest “braç institucional fonamental”, com ha definit a consistoris i diputacions, tinga un “paper rellevant” en la recuperació del nostre entorn.

Ximo Puig ha destacat la importància que hi haja un clima polític obert al diàleg per a generar confiança entre els ciutadans i ciutadanes, i ha expressat la seua “absoluta confiança” en la “capacitat dels alcaldes i regidors per a eixir d’aquesta situació”.

Segons Puig els valencians i valencianes han sigut un exemple en el compliment de les mesures de confinament en el conjunt d’Espanya i “ara serà bo també que la societat valenciana siga un exemple de saber entendre’ns”.

El cap de l’Executiu valencià ha recaptat propostes i plantejaments dels representants de l’Administració local respecte a la futura fase de desescalada, en la qual – ha assegurat- “es produiran dificultats” perquè no “comptem amb un receptari” i, per això, “hem de fer-lo d’acord amb les persones expertes i donant seguretat sanitària”.

A més, el president ha recaptat l’opinió dels representants municipals valencians de cara a la reunió de demà de la Conferència de Presidents Autonòmics amb el president del Govern, Pedro Sánchez.

Dades actualitzades sobre els casos de Covid-19

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que s’han donat un total de 6.033 altes (224 des de l’actualització d’aquest divendres): 721 a la província de Castelló, 2.314 en la d’Alacant i 2.998 a la província de València. En aquest sentit, la consellera ha incidit en què s’han donat un total de 2.009 altes en l’última setmana, la qual cosa suposa un increment del 49,92%. A més, el nombre de persones que han superat ja la malaltia en la Comunitat Valenciana representa el 54,23% del total de casos positius.

D’altra banda, s’han detectat 217 nous casos positius, que eleven a 11.123 el total de casos positius, dels quals es troben actius en aquests moments 3.918. Del total, 812 es troben ingressats a l’hospital i 160 d’ells en l’UCI. En els últims 7 dies, els ingressos en UCI s’han reduït en 283 persones, la qual cosa suposa una reducció del 25,8%.

Dels 217 nous casos positius, 118 es troben a la província de Castelló, 42 en la d’Alacant i 57 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.542 a la província de Castelló, actius 651 (90 hospitalitzats, 15 d’ells en l’UCI), 3.756 a la província d’Alacant, actius 1.010 (194 hospitalitzats i 67 d’ells en l’UCI), i 5.825 a la província de València, actius 2.257 (528 hospitalitzats i 78 d’ells en l’UCI).

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 1.172 defuncions en la Comunitat Valenciana: 170 a la província de Castelló, 432 a l’Alacant i 570 en la de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 94.757 (77.054 a través de PCR i 17.703 a través de test ràpids).

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia