Alguns regidors de l’equip de Govern de Bétera han estat aquest diumenge. 26 d’abril, repartint màscares homologades als xiquets menors de 14 anys. Una vegada més, Protecció Civil del municipi ha mostrat la solidaritat i ha col·laborat en aquest repartiment.

Aquesta acció s’ha dut a terme tant pels carrers del nucli urbà com per les urbanitzacions de Bétera, amb motiu del primer dia de passejades dels menors de 14 anys.

Recordem les condicions establides al BOE: Informació al BOE.

Balanç de la primera passejada a nivell general

Patinets, bicicletes, pilotes i carrets de bebé han tornat aquest diumenge als parcs i jardins de la Comunitat Valenciana, quan els xiquets menors de 14 anys han pogut eixir al carrer, al costat d’un adult, per primera vegada des de la declaració de l’estat d’alarma, el passat 14 de març.

En grans avingudes de la ciutat de València, com les pròximes a les zones verdes de l’antic llit del riu Túria, podien veure’s, des de les nou del matí, desenes de pares passejant amb els menors agafats de la mà o prop d’ells, pujats en bicicletes o tricicles.

Un helicòpter sobrevolava els jardins i per la seua megafonia emetia repetidament el següent missatge: “Els parla la Policia: han de respectar la distància de seguretat i els horaris establits”.

Els passejos marítims i platges de València també s’han omplit hui de pares o mares amb xiquets, que caminaven per les zones enjardinades i rondaven per la mateixa arena, però sense banyar-se en l’aigua, sense entrar en els espais recreatius infantils i guardant una prudent distància amb la resta de vianants.

Per a mantindre les normes rigorosament, la Policia també ha sobrevolat la primera línia de platja i emés missatges de megafonia, la Guàrdia Civil ha establit controls en la mar i la Policia Local ha realitzat controls per a comprovar si els pares es trobaven a menys d’un quilòmetre del seu domicili.

En un matí en la qual ha lluït el sol i s’han registrat temperatures agradables, la majoria de progenitors i menors portaven en el seu passeig màscara i, una minoria, guants.

A les 10.00 hores, la Policia Local de València recordava en Twitter que el jardí del vell llit del riu Túria i resta de parcs municipals ja estaven oberts al públic, encara que advertia que els xiquets podien eixir a passejar només una hora de 09.00 a 21.00 hores “a un quilòmetre de distància” i “acompanyats d’un adult”, i que no està permés l’accés i ús dels “espais recreatius infantils”.

La Conselleria de Sanitat també s’ha referit a primera hora a la possibilitat, a partir de hui, per als xiquets “menors de 14 anys” de “fer una passejada diari”, però “mantenint les mesures de distància i higiene” establides, i ha remés a una guia que explica aquestes normes publicada en la seua pàgina web.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia