Avui anem a veure el poblat de Bofilla i la seua torre, en el terme de Bétera.

S’accedix per la carretera del polígon de l’Horta Vella passant per la urbanització Vall de Flors, a Masies. Veiem la torre, a més o menys, 1 km. del polígon a l’esquerra.

És un poblat musulmà en què es veuen les excavacions que en el seu moment es van fer i en l’alt d’una xicoteta elevació està situada la torre.

El fotografiar-la per a mi té dues raons:

  • La primera per ser una part de la cultura del meu poble, les fotografies les vull en els meus arxius fotogràfics i aixina “deixar constància” per als que venen “darrere”.
  • La segona perquè m’atrau el veure la torre a l’alt del xicotet monticle, en segon pla darrere figueres, garroferes i ametlers, el verd en “primer pla” i darrere la construcció i, ja pujant dalt la torre, el paisatge que es veu és meravellós, es veu el poblat, la calderona i tot al voltant, Bétera, el polígon, l’Hospital, cap a València, etc.

És una visita que no ens podem perdre, ja que des de Turisme de l’Ajuntament de Bétera s’organitzen visites guiades i les explicacions van a càrrec del bon amic i arqueòleg que està seguint les obres del Castell de Bétera, Paco Fababuj.

Les fotografies estan fetes sense trípode, isso 100, f/ les mas “pròximes” sobre 8 les més “llunyanes” entre 11 i 15, velocitat d’obturació,1/ entre 250 i 500, (el diafragma si el elegís jo, la velocitat d’obturació depenent de lo que em “demana” la càmera).

Autor del text i les imatges: Ximo Asensi i Alemany
Imprimir article
Comenta aquesta notícia