La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha mantingut una reunió amb responsables de les policies locals dels municipis més poblats de la Comunitat Valenciana per a coordinar les accions dels cossos de seguretat local durant els pròxims dies i, molt especialment, conforme es vagen aplicant mesures d’alleujament del confinament.

Bravo ha assegurat que els 258 cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana “vetlaran” perquè es respecten les normes de seguretat conforme es vagen aplicant mesures d’alleujament al confinament com la que va entrar en vigor aquest diumenge per als menors d’edat.

Durant la reunió, s’ha posat de manifest que, si aquest cap de setmana s’autoritza la pràctica esportiva individual i l’eixida selectiva per a persones que no pertanguen a col·lectius de risc, les policies locals seran ací “per a orientar i ajudar a tots a mantindre les normes de seguretat perquè tot l’esforç realitzat durant quasi mes i mig per a lluitar contra la COVID-19 no no siga debades “.

En aquest sentit, el Centre de Coordinació de Policia Local, dependent de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (*AVSRE), ha informat que, des del passat 15 de març, les policies locals han practicat 212.674 identificacions, interceptat 193.1274 vehicles, detingut a 236 persones i han interposat 27.882 denúncies per vulnerar alguna mesura establida en el decret de declaració de l’estat d’alarma.

Durant la reunió, també s’ha fet balanç del material de protecció que la Generalitat, a través de la AVSRE, ha distribuït entre les corporacions de seguretat local.

En concret, s’han repartit 120.000 màscares, 60.00 parells de guants i 10.000 pantalles facials. A això cal unir les 130.000 màscares entregades per a la protecció dels efectius de la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i les Forces Armades desplegats en tota la Comunitat Valenciana.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia