La Diputació de València ha aprovat en el ple d’abril, celebrat aquest dimarts, una injecció de 180 milions d’euros destinada als ajuntaments de la província.

D’una banda, la corporació dóna llum verda al Pla d’Inversions 2020-21, dotat amb 140 milions d’euros, i per una altra, a l’aportació extraordinària de 40 milions que completarà els 20,6 milions ja ingressats als municipis a través del Fons de Cooperació, el mecanisme en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat i que, en el context actual, pretén dotar als municipis de recursos econòmics, a lliure disposició, per a afrontar les conseqüències de la crisi de la COVID-19

Quant al Fons de Cooperació Municipal, la dotació extraordinària de 40 milions d’euros se suma als 20,6 que la Diputació ha ingressat ja en els 266 ajuntaments i les 3 entitats locals menors de la província, a través d’un programa que compta amb altres 20,6 milions de la Generalitat i que permet destinar els recursos a les necessitats de cada municipi, sense justificació prèvia i evitant tràmits administratius, la qual cosa millora la suficiència financera dels consistoris per a fer front a la crisi causada per la pandèmia.

Les quantitats que rebran els municipis valencians amb esta aportació extraordinària de la Diputació al Fons de Cooperació oscil·len entre els 1,5 milions que li corresponen a València, que ja va ingressar altres 1,6 milions en el primer pagament de la institució provincial, i els 41.000 euros de Sempere.

Per comarques, arribaran concretament 3.236.513 euros al Camp de Túria.

Les ajudes que arribaran als consistoris de la comarca oscil·len entre els al voltant de 350.000 euros que corresponen a la Pobla de Vallbona, Llíria, Bétera i Riba-roja de Túria i els 51.909 euros de Gátova.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia