En la seua intervenció en el seminari web gratuït ‘Impuls a la mobilitat sostenible durant la crisi del Covid-19′, organitzada per la Càtedra Transport i Societat, Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Pública i Mobilitat, va anunciar ahir un pla de promoció de l’ús de la bicicleta entre la població, que contemplarà nous itineraris, un reforç de la seguretat viària i la construcció de carrils bici, inclosos els de mig abast “perquè la bicicleta siga una alternativa per a acudir a polígons industrials o per a realitzar desplaçaments entre ciutats”.

En aquest sentit, el conseller advoca per maneres de transport sostenible, com la bicicleta o el patinet, així com per anar caminat. Perquè siguen una alternativa real, “hem de deixar-los espai; és a dir, hem de practicar l’urbanisme tàctic” per a reassignar espai en els nuclis urbans, afavorint a vianants i ciclistes, ja que actualment el vehicle privat pot cobrir fins al 70% de l’espai en un carrer”, va indicar.

En la seua intervenció, Arcadi España va exposar nous plantejaments sobre la mobilitat que es basaran en un estudi sobre la mobilitat durant el confinament que la Càtedra de Transport i Societat està realitzant per encàrrec de la Conselleria. “Es tracta – va dir el conseller- de fer un pas per a avaluar com han canviat les pautes de mobilitat i tindre un diagnòstic sobre el qual començar a construir la mobilitat del futur en la nostra Comunitat”.

Respecte al transport públic, Arcadi España es va mostrar partidari de “continuar fomentant el seu ús des de les administracions públiques com una alternativa de transport eficient i neta al transport privat”. D’aquesta manera i partint d’aquestes observacions, el conseller es va mostrar taxatiu en declarar la necessitat de replantejar el transport públic per a “fer-lo més permeable i dinàmic davant situacions sobrevingudes”.
Per a això el conseller el nou model de transport públic ha de contemplar una ampliació de l’espai amb una configuració de seients menys densa, col·locar senyalitzacions de la distància de seguretat en les estacions i, sobretot, “extremar les mesures d’higiene amb protocols de neteja exhaustius, pantalles protectores, filtres d’aire millorats i disposició de gels permanents en estacions i combois”.

El conseller va esmentar que, perquè totes aquestes mesures siguen efectives i s’aconseguisca una adaptació permanent a aquest nou paradigma de la mobilitat, “hem de consensuar els canvis amb tots els agents socials”. Va indicar també que “cal aprofitar els esforços realitzats pels treballadors i empreses per a adaptar-se a la situació del confinament potenciant el teletreball i flexibilitzant els horaris laborals per a evitar les hores punta”.

En aquest apartat va posar l’accent que, des de la Generalitat, es treballarà de la mà de sindicats i empresariat per a arribar a un “gran acord social que permeta flexibilitzar horaris d’entrada a treballar perquè els accessos es produïsquen de manera escalonada”. A més, es reforçaran els plans de mobilitat sostenible d’empreses i polígons industrials “com hem vingut impulsant des d’abans de l’inici de la pandèmia”, va concloure el conseller.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia