El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va avançar aquest dimarts que la Conselleria d’Hisenda mantindrà converses amb les entitats bancàries per a anticipar aquestes ajudes a principis del mes de maig al 20% restant, a les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) en la Comunitat Valenciana.

El president, va realitzar aquestes declaracions després de la reunió mantinguda per videoconferència amb responsables de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

En total, són aproximadament 300 milions d’euros els que es van a a destinar a persones afectades per ERTE en la Comunitat Valenciana, segons va precisar el president, qui al seu torn va recordar que la urgència de donar seguretat a aquestes famílies era una de les reivindicacions que havia traslladat en les reunions amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la resta de responsables de les comunitats autònomes.

Aquests pagaments permetran donar “certa tranquil·litat” als treballadors i treballadores que s’han vist afectats per aquests expedients de regulació temporal d’ocupació “en uns moments tan extraordinàriament difícils”, va assenyalar el president, qui va mostrar la seua confiança que, a partir de juny, la situació estiga ja normalitzada i els desemborsaments s’efectuen a principis de mes.

El president va agrair, d’altra banda, la voluntat que li ha manifestat la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) de participar en els acords de recuperació, reconstrucció i renaixement de la Comunitat, i va destacar que un dels elements que han posat sobre la taula, com és la supressió de traves burocràtiques per a impulsar la inversió i l’economia, serà un “vector clar” d’aquests pactes.
Tal com va explicar Puig, les propostes empresarials es traslladaran a la Mesa de Diàleg Social i es posaran damunt de la taula per a l’acord polític.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia