(EFE) La celebració del Dia del Treball traslladarà les reivindicacions als carrers dels treballadors aquest Primer de Maig de la pandèmia a les xarxes socials i els balcons. Aquests espais acolliran una manifestació virtual a les 13.30 hores per a reclamar un altre model econòmic i social.

Els principals carrers del centre de València i la plaça Amèrica, final del recorregut de la marxa en la capital i on els líders sindicals de CCOO PV i UGT-PV ofereixen els seus discursos reivindicatius, habitualment en un ambient d’agradables temperatures, cediran el protagonisme enguany a fotos i vídeos en les xarxes socials que ja han començat a aparéixer amb l’etiqueta #YoSoyPrimerodeMayo per a animar a la participació.

La manifestació virtual retrà homenatge als treballadors dels serveis essencials, que estan en primera línia durant la pandèmia, segons els sindicats organitzadors d’aquest inusual Primer de Maig, que se celebra sota el lema “Treball i serveis públics. Un altre model social i econòmic és possible”.

Malgrat que la celebració del Dia Internacional del Treball es farà des del confinament de la població, “poques vegades com aquesta queda tan palesa el valor insubstituïble del treball, de les persones treballadores, per a tirar avant la societat, i dels serveis públics”, segons CCOO PV.

“Aquesta és la millor ocasió per a reivindicar un nou ordre mundial més just i solidari que situe a les persones i el seu benestar per davant dels interessos econòmics d’uns pocs”, segons UGT-PV.

En la Comunitat Valenciana s’ha organitzat una manifestació virtual a les 13.30 hores amb la difusió a través de les xarxes socials de fotos o vídeos reivindicatius, i als balcons, que conformaran “una mobilització de les idees”.

Abans, a la una de la vesprada, s’emetrà la intervenció del secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, i del dirigent de CCOO *PV, Arturo León, en els canals de YouTube i la pàgina web dels sindicats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia